Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Pielaiko balles kurpes: Dāmas - mūsu galvenās cerības PČ vieglatlētikā Pekinā

Dāmas - mūsu galvenās cerības! Latvijas vieglatlētikas komandas septiņcīņniece Laura Ikauniece un šķēpmetēja Madara Palameika ir labāko desmitniekā no pasaules čempionātam (PČ) Pekinā pieteikto dalībnieku pulka, attiecīgi sestajā un astotajā pozīcijā. No 22. līdz 30. augustam norisināsies PČ. Sestdien no mūsējiem startēs Ikauniece-Admidiņa un kārtslēcējs Mareks Ārents.

Latvijas vieglatlētu komandu veido sportisti, kuriem ir pa spēkam iekļūt finālsacensībās, un tādi, kuriem atskaites mēraukla būs uzrādītais rezultāts pret personisko rekordu. Līdzjutējus jau interesē medaļu pretendenti, un šajā kontekstā nopietni var runāt laikam tikai par Madaru Palameiku. Ar uzvaru prestižajās Dimanta līgas posma sacensībās Palameika pati sevi ir pieskaitījusi favorītu pulkam. Madarai vajadzētu būt arī vēlmei reabilitēties par izgāšanos 2013. gada PČ Maskavā, kad viņa ieņēma pēdējo 27. vietu. Pirms gada Eiropas čempionātā (EČ) Cīrihē ar 62,04 metriem un ieņemto ceturto vietu Palameika jau iesaistījās cīņā par medaļu.

Rangā visaugstāk no mūsējiem ir Ikauniece-Admidiņa, tomēr jāņem vērā, ka pasaules vadošās septiņcīņnieces sezonas labākos rezultātus parasti uzrāda galvenajos mačos. Jācer, ka arī Laurai tas būs pa spēkam. Treneris Andis Austrups pēc jūlija sākumā sasniegtā Latvijas rekorda (6470 punktu) atzina, ka ir palikusi rezervīte.

Finālsacensībās var iekļūt Aiga Grabuste, kura ziemā Gruzijā uzrādīja pasaules klases rezultātu 6,82 metri un pērn EČ ieņēma augsto piekto vietu (6,57 m). Šķēpmetējiem Sintai Ozoliņai un Rolandam Štrobinderam personiskais rekords ir tik augsts, lai iekļūtu labāko divpadsmitniekā (64,38 un 83,37 m). Kārtslēcējs Mareks Ārents ar lēcienu personiskā rekorda līmenī (5,65 metri) varētu balansēt uz finālsacensību sliekšņa, tomēr pagaidām lielajos startos sportists ir sarūgtinājis.

Maratonistei Anitai Kažemākai, 400 metru skrējējai Guntai Latiševai-Čudarei un soļotājam Arnim Rumbeniekam jācenšas startēt savā līmenī, jo visiem trijiem nav īsti reāli iekļūt pat labāko divdesmitniekā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi