Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Pirmā atskaite ugunslīnijā

Šāvēji Rašmane un Strautmanis trenējas Parīzē un sestdien startēs kvalifikācijas sacensībās.


Pirmie aizlidoja un pirmie arī stāsies uz starta. Šāvēji Agate Rašmane un Lauris Strautmanis pagājušajā piektdienā agrā rītā izlidoja uz Parīzi un sestdien startēs kvalifikācijas sacensībās desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli. Olimpisko spēļu mājvietā jau ir vēl vairāki Latvijas olimpieši – BMX frīstaila braucējs Ernests Zēbolds, pludmales volejbolistes Anastasija Samoilova un Tīna Laura Graudiņa, kā arī MTB kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms. Trešdien ceļā dosies šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā un tenisiste Aļona Ostapenko.

Šāvēji olimpisko gaisotni varēs izbaudīt visai nosacīti, jo viņu sacensību vieta ir 270 kilometru attālumā no Parīzes, turklāt abiem jau sestdien jāstartē, tāpēc nebūs iespēja piedalīties piektdienas atklāšanas ceremonijā.

Rašmane 2023. gadā pasaules čempionātā (PČ) Baku 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli izcīnīja bronzas medaļu. Pirms došanās uz Parīzi viņa Dienai norādīja uz nopietno konkurenci: "Jebkura no 25 līdz 30 labākajām pasaules šāvējām var izšaut un uzvarēt." Tikpat plašs pretendentu loks uz medaļām būs arī Strautmanim, kurš pērn Baku PČ ieguva sudraba medaļu 50 metru distancē ar pistoli. Pēc sestdienas kvalifikācijas jau nākamajā dienā Parīzē būs cīņa par medaļām desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

Lai gan olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija paredzēta vien piektdien, sacensību programma ar futbola un regbija sacensībām sāksies jau trešdien. Apstākļi turklāt sakrituši tā, ka spēles atklās aktuālie pasaules un Eiropas čempioni – Argentīnas futbolisti Sentetjēnā spēlēs pret Maroku, bet Spānijas olimpiskā izlase Parīzes Parc des Princes stadionā mērosies spēkiem ar Uzbekistānu. Jāņem gan vērā, ka olimpiskajās komandās futbolā piedalās spēlētāji vecuma grupā līdz 23 gadiem, starp kuriem pieļaujami trīs izņēmumi. Argentīnieši Francijā ieradušies bez futbola spilgtākās zvaigznes Lionela Mesi, taču sastāvā ir Pasaules kausa ieguvēji Hulians Alvaress, Nikolā Otamendi un vārtsargs Heronīmo Rulli, savukārt Spānijas izlasē no pusotru nedēļu iepriekš Euro 2024 uzvarētājiem spēlēs vien Fermins Lopess un Alekss Baena. Olimpiskajam turnīram nekvalificējās Tokijas spēļu čempione Brazīlija.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi