Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pirmsolimpisko pārbaudījumu un cerību februāris

Mūsējie 2009.gada sezonā. Izredzes pasaules čempionātā.

* * *

Kamaniņu sports
6.-8.februāris
Leikplesida, ASV

Brāļu Andra un Jura Šicu trešā vieta Pasaules kausa posmā Čezānā, Maijas Tīrumas piektā vieta Čezānā un Gunta Rēķa septītā pozīcija Vinterbergā liecina, ka kamanas gluži labi slīd ne tikai Siguldā (tur Rēķis bija pat ceturtais!). Tiesa, stabilitātes vēl trūkst visiem. Turklāt nav skaidrs, cik produktīvi kamanu pilnveidošanas darbs veicas Mārtiņam Rubenim, kurš visu sezonu pakārtojis, lai braucamo pieskaņotu olimpiskajai trasei Vistlerā.

Leikplesidas trase domāta asu izjūtu cienītājiem, bet ne latviešiem. No aktīvajiem sportistiem Pasaules kausa posmā pirmajā desmitniekā iebraukuši tikai Šici (septītā vieta 2006.gadā). Pērn Rubenis un Orlova vispār netika līdz finišam. Lielas cerības nelolosim, tiesa, arī neaizmirsīsim, ka rezultāts Leikplesidā nav kritērijs olimpiskajām cerībām. Tās pētīsim pēc pirmajām oficiālajām sacensībām Vistlerā (20. un 21.februārī).

* * *

Kalnu slēpošana

3.-15.februāris
Valdizēra, Francija

Distanču slēpošana
18.februāris-1.marts
Libereca, Čehija

Jāņa Hermaņa un Ivara Ciaguna olimpiskā pieredze diemžēl nav kvalitatīvi sakustinājusi meistarības ledu šajos sporta veidos. Rosība ir, taču Latvijas līderiem līdz pasaules elites līmenim vēl tālu. Šosezon Pasaules kausa izcīņas sacensībās startējis tikai distančnieks Arvis Liepiņš, Otepē posmā palikdams pēdējā vietā sprintā. "Kalniešiem" gan esot talantīgi jaunieši.

Pasaules čempionātiem pieteikti astoņi(!) kalnu slēpotāji un seši(!) distančnieki. Lielākajai daļai paliks neaizmirstami iespaidi un aizmirstami rezultāti. Interesi rosina divu olimpiešu atvases Anetes Brices (17) debija un Oļega Maļuhina atgriešanās. Arī savstarpējā konkurence cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm (pa vienai starta vietai garantē liberālie kvalifikācijas kritēriji).

* * *

Biatlons

13.-22.februāris
Pjončana, Dienvidkoreja

Neveiksmīgs eksperiments sporta fizioloģijā skarbi atsaucies ne tikai uz rezultātiem, bet arī veselību — muskuļi izauguši, bet spēka nav. Pie dažiem Pasaules kausa punktiņiem tikuši vienīgi Ilmārs Bricis (11) un Kristaps Lībietis (4). Veci savainojumi moka Kasparu Dumbri (ceļgals) un Jāni Bērziņu (mugura). Madara Līduma sāka cerīgi, pirmajā posmā finišējot punktos visās trijās distancēs. Turpinājumā bija daudz kļūdu šaušanā un necilas vietas.

Gatavošanās pasaules čempionātam bijusi mērķtiecīga, biatlonisti uz Koreju devās teju divas nedēļas pirms starta. Taču sezonas kopējais pelēkais fons neraisa cerības uz labiem rezultātiem, lai arī iepriekš Ilmārs Bricis un Madara Līduma sezonas svarīgākajos startos pratuši patīkami pārsteigt. Tiesa, no abu līderu olimpisko perspektīvu viedokļa veiksme gadu pirms spēlēm nešķiet obligāta — sportiskais izsalkums noderēs nākamgad!

* * *

Bobslejs

21.februāris-1.marts
Leikplesida, ASV

Izlases līderim Jānim Miņinam šosezon iet kā pa celmiem. Pasaules kausa pirmajos posmos ieskicēto augšupejošo tendenci četrinieku konkurencē — 6., 4., 4. un 3.vieta — aizēnoja pieticīgais sniegums Eiropas čempionātā Sanktmoricā (10.), kur pilots visu vainu uzņēmās pats — braukšana bijusi slikta. Edgara Maskalāna ekipāžai 5.vieta Altenbergā tomēr bijis patīkams izņēmums.

Treneris Sandis Prūsis Leikplesidas trasē lielas cerības nelolo. No šī serpentīna Miņinam esot pat nedaudz bail. Labāk sākušas slīdēt jauniegādātās divnieku kamanas, taču latviešu cerību disciplīna joprojām paliek četrinieku sacensības. Par vietu pirmajā sešniekā Miņina ekipāža gan jau cīnīsies. Medaļas izcīnīšanai vajadzēs labu un stabilu pilotēšanu (būs četri braucieni).

* * *

Skeletons

27.-28.februāris
Leikplesida, ASV

Brāļi Martins un Tomass Dukuri viens no otra šosezon krietni attālinājušies. Jaunākais brālis Martins kļuvis par stabilu elites klases braucēju, savukārt Tomass iestrēdzis otrajā desmitniekā. Martins Pasaules kausa izcīņas četros posmos (3., 2., 3., 4.vieta) sevi pieteica kā stabilu medaļu pretendentu, bet piektajā, aizraudamies ar eksperimentiem, sasniedza tikai 17.rezultātu.

Pēc tik daudzsološa sezonas sākuma būtu loģiski, ja Leikplesidā Martins skatītos medaļas virzienā. Izskatās, ka supertehnikas dēļ konkurentiem neaizsniedzams būs vācietis Franks Rommels. Mājas trasē spēcīgi būs amerikāņi, tāpēc Martinam vajadzēs ne tikai atgūt Sanktmoricā pazaudēto braukšanas pavedienu un īstās kamanas, bet arī pievērst veiksmes uzmanību.

* * *

Šorttreks
6.-8.marts
Vīne, Austrija

Haralds Silovs divus gadus pēc kārtas izcīnījis godalgas Eiropas čempionātā. Pasaules kontekstā favorīti gan ir Āzijas valstu, Kanādas un ASV slidotāji, taču Haralda 5.vietu 1500 m Pasaules kausa posmā Nagano liecina, ka arī eksperimentu sezonā latvietis turpina tuvoties elitei. Pamazām progresē arī juniors Jēkabs Saulītis. Bet Evita Krievāne sakārtojusi veselību un atgūst sacensību garšu.

Haralds var pacīnīties par vietu finālā (astoņniekā) savā trumpja distancē 1500 m, kur lietā jāliek ātruma izturība. Pēc savainojumu izārstēšanas Evita Krievāne vēl nav atguvusi ātrumu, tāpēc nevarēs izmantot visus savus trumpjus sev ērtajā 500 m distancē. Par vietu labāko 20 pulkā cīnīties būs grūti. Jēkabam Saulītim jāturpina krāt augstākās raudzes sacensību pieredzi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi