Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pļaviņš/Šmēdiņš izcīna trešo vietu Pasaules kausa finālsacensībās

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš svētdien izcīnīja trešo vietu Brazīlijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās.

Cīņā par bronzas godalgām ar ceturto numuru izliktie Latvijas sportisti pārspēja vāciešus Kaju Matisiku un Jonatanu Erdmanu, kuri bija izlikti ar trešo numuru. Aizvadītajā cīņā Pļaviņš/Šmēdiņš bija pārāki ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:14).

Kā ziņots, apakšgrupu sacensībās Latvijas sportisti tika pie trijām uzvarām četrās spēlēs, izcīnot uzvaru savā grupā.

Sākotnēji latvieši ar 2-0 (22:20, 21:13) pieveica Džeksonu Enrikesu un Leonardu Aleksisu Kolinu Čourio no Venecuēlas, turpinājumā ar 2-0 (21:18, 21:10) uzvarēja šveiciešus Sebastjanu Ševaljē/Filipu Gabatūleru, trešajā mačā ar 2-0 (21:15, 21:12) pieveica arī japāņus Šinpei Aoku un Masaši Ogavu, bet pēdējā grupas cīņā ar rezultātu 1-2 (21:13, 19:21, 14:16) piekāpās mājiniekiem un olimpiskajiem sudraba medaļniekiem Alisonam Čeruti un Emanuelam Regu.

Latvijas duets tādējādi kvalificējās pusfinālam, kurā sestdien līdzīgā un sīvā cīņā ar rezultātu 0-2 (19:21, 20:22) piekāpās amerikāņiem Džeikobam Gibam/Keisijam Patersonam, kuri izlikti ar otro numuru.

Sacensībās desmit komandas bija sadalītas divās apakšgrupās, diviem labākajiem duetiem kvalificējoties pusfinālam.

Sacensībās vīriešiem un sievietēm piedalījās pa desmit pāriem, kas sadalīja 300 000 dolāru (210 840 latu) lielu balvu fondu. Latvija nopelnīja ceļazīmi uz sacensībām, jo tā vīriešu konkurencē Londonas olimpiskajās spēlēs piedalījās ar diviem duetiem.

Uz šīm sacensībām pērnā gada olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvēji Pļaviņš un Šmēdiņš bija atjaunojuši savu kādreizējo sadarbību. Ikdienā no šīs sezonas Pļaviņš startē kopā ar Jāni Pēdu, bet Šmēdiņš ir pārinieks Aleksandram Samoilovam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi