Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rastorgujeva treneris akcentē pozitīvās tendences

Pieticīgie rezultāti finišā nav pamudinājuši sabiezināt krāsas. Latvijas labākā biatlonista Andreja Rastorgujeva treneris Intars Berkulis sava audzēkņa sniegumu Pasaules kausa pirmajā trimestrī (pirmajos trīs posmos) vērtē atzinīgi. "Es gribu vairāk skatīties uz plusiem, nevis mīnusiņiem," sarunā Dienai pirmos trīs posmus rezumēja alūksnieša treneris.

"Milzīgs ieguvums ir šaušana. Ir acīmredzami uzlabojumi šajā jomā, it sevišķi guļus, kur Andrejam bija tikai viena kļūmīte Estešundā, un pēc tam - 50 sašauti mērķi pēc kārtas. Domāju, Andreju noteikti var uzskatīt par vienu no vislabākajiem guļus šaušanā sezonas pirmajā trimestrī," lielāko prieka un gandarījuma avotu steidza norādīt Berkulis. Ar 84% sašautu mērķu Andrejs pēc pirmā trimestra dala 24.-28. vietu starp visiem PK dalībniekiem. No 17 kļūdām 113 šāvienos (trīs rezerves patronas stafetēs) 16 pieļautas stāvus šaušanā. Tātad guļus Andrejs šosezon sašāvis 54 mērķus no 55, kas ir teju ideāls rādītājs.

Cita lieta, ka Rastorgujevs šautuvē pavada daudz vairāk laika nekā citi elites līmeņa biatlonisti. "Mēs to apzināmies, taču biatlonā pieredzējuši cilvēki mūs labi saprot - to nevar vienā rāvienā uzreiz mainīt. Mūsu mērķis ir paātrināt šaušanu pirms Phjončanas olimpiskajām spēlēm [2018. gadā - aut. piez.]. Analizējot pagājušās sezonas rezultātus, nonācām pie secinājuma, ka kāpšanai uz goda pjedestāla pietrūka viena precīza šāviena, nevis ātrākas šaušanas."

Patiesības labad gan jāpiebilst, ka pagājušajā sezonā Andrejs arī bija ātrāks slēpotājs trasē. Šogad viņa temps vēl nav tik ātrs kā pērn. Berkulis to skaidro ar apslimšanu pirms paša sezonas sākuma.

Treneris atklāja, ka uz posmiem Ziemeļamerikā sportists dosies tik un tā - neatkarīgi no ieņemtās vietas kopvērtējumā. "Pagaidām Andrejam mazliet pietrūkst startu. Dažus startus viņš izlaida, tāpēc jākrāj pieredze un punkti visur, kur vien iespējams. Slēpes slīd labi, šaušanā ir kardināli uzlabojumi. Drīz būs arī iepriekšējais ātrums trasē," sola Berkulis.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 23.decembra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi