Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Rīgā turpmāk darbosies 11 sporta skolas

Pēc garām un emocionālām debatēm Rīgas dome (RD) sēdē otrdien atbalstīja pašvaldību sporta skolu tīkla optimizācijas plānu, kas paredz sporta skolu skaita samazinājumu no 16 līdz 11.

Kritiku optimizācijas plānam atkārtoti pauda opozīcijas partiju deputāti, aicinot šo jautājumu tomēr atlikt un uzsverot nepieciešamību vēl par to diskutēt.

Tomēr sporta skolu tīkla optimizācijas plānam atbalstu pauda 34 deputāti, bet pret to bija 19 domnieki.

Plāns paredz atteikšanos no kompleksām sporta skolām, kurās līdz šim bija iespējams apgūt vairākus sporta veidus. Tā vietā optimizācijas plāna mērķis ir pēc sporta veidiem jeb profiliem apvienot skolas ar līdzīgu programmu piedāvājumu, koncentrējot katru sporta veidu zem vienas sporta skolas jumta.

Paredzamais ietaupījums no sporta skolu optimizācijas ir 137 100 latu, kā arī vēl 11 169 lati, kas tiktu iegūti, atbrīvojot vairāku sporta skolu administrāciju aizņemtās telpas, kuras patlaban atrodas privātīpašumos.

Departamenta izstrādāto optimizācijas plānu iepriekš kritizēja partijas "Jaunais laiks" deputāti. Partijas pārstāvis Elmārs Vēbers rosināja atteikties no ieceres visas basketbola skolas apvienot zem viena - basketbola skolas "Rīga" - jumta, tā vietā saglabājot vismaz trīs centrus, kur bērniem būtu iespējams trenēties šajā sporta veidā - vienu Pārdaugavā un divus Daugavas labajā krastā. Deputāta skatījumā, tas ļautu saglabāt TTP basketbola skolu un Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolu. Šo Vēbera ierosinājumu komitejas deputāti ar balsu vairākumu gan noraidīja.

Plāna autori iepriekš uzsvēra, ka skolu likvidācija notiek tikai juridiski, likvidējot šo skolu administrācijas, bet bērni arī turpmāk varēs trenēties ierastajās telpās, jo likvidēto skolu sporta bāzes turpmāk darbosies kā filiāles tām skolām, kurām tās pievienotas.

Ziņots arī, ka titulēti Latvijas basketbolisti un arī citas sabiedrībā pazīstamas personas parakstījušas Rīgas domei adresētu vēstuli, kurā aicina pārskatīt nodomu likvidēt dažas un apvienot vairākas sporta skolas zem viena - basketbola skolas "Rīga" - jumta. Vēstules autori kategoriski iestājas pret TTP basketbola skolas, Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolas, Bērnu un jaunatnes sporta skolas "Jugla" kā juridisko personu likvidāciju.

Vēstuli parakstījušas tādas basketbola leģendas kā divkārtējā olimpiskā čempione Uļjana Semjonova, olimpiskie vicečempioni Cēzars Ozers un Juris Kalniņš, Eiropas čempions Oļģerts Jurgensons, ilggadējais Latvijas izlašu treneris Armands Krauliņš, TTT Dāmu kluba prezidente Silvija Skulme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi