Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rogaininga seriāla Pilsētas leģendas 5.sezona sāksies Otrajās Lieldienās 1. aprīlī Spilvē

Baltijas valstīs lielākais un populārākais rogaininga jeb komandu orientēšanās seriāls Pilsētas leģendas piekto sezonu uzsāks interesantā datumā, proti, 1. aprīlī, un tā būs neierastā pirmdiena un Svētku diena, jo pirmais aprīlis iekrīt otrajās Lieldienās. Ņemot vērā apvidu, kurā tas notiks, pirmā posma nosaukums ir Spilves pļavu rogainings.

Tas tiek rīkots sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Aizraujošā rogaininga seriāla “Pilsētas leģendas” pēdējās divas sezonas, kā arī pirms tam Rīgas rogainings no 2015. līdz 2019. gadam allaž sākās marta izskaņā, un arī šoreiz sākotnējais datums bija noteikts 23. martā. Taču, tā kā Rīgas sporta pasākumu kalendārs sāksies tikai ar 1. aprīli, Rīgas pavasara rogainings šogad un, visticamāk, arī turpmākos gadus notiks aprīļa mēnesī.

Sacensību centrs atradīsies pie Imantas lielākā tirdzniecības centra “Damme” Kurzemes prospektā. Pirms diviem gadiem “Pilsētas leģendu” sezona ļoti vējainos apstākļos sākās salīdzinoši netālu, tikai otrpus Bolderājas dzelzceļam un pāris kilometru augstāk uz ziemeļiem. Lai arī netālu, šoreiz, protams, būs cits apvidus, lai dalībniekiem būtu interesanti.

Sezonas iesākumā dalībnieki bez Imantas, Kleistiem un Spilves un tās pļavām viesosies arī Dižbāržos, Liepezerā, Babītē, Priedainē, Mežārēs. Naskākie punktu vācēji garajās distancēs nonāks Lielupes krastos, arī pie savulaik Latvijas čempionātu norises vietas ūdensslēpošanas sportā blakus Lielupes dzelzceļa tiltam Lielupes grīvas pļavās, rūdītākie varēs izmēģināt agrā pavasara ūdens temperatūru Hapaka grāvī, kā arī, skrienot garām Kleistu sporta bāzei, novērot, kā notiek gatavošanās lielajām sacensībām Pasaules kausa posmam jūlijā jāšanas sportā, kurā mums tagad ir arī savs olimpietis. Bumbu kalniņa tornī šoreiz nekāpsim, jo tas būs aizliegtajā zonā, turklāt 2022. gada marta beigās Rīgas Buļļupes rogainingā tāda iespēja bija.

Dalībniekiem atbilstoši spējām un vēlmēm organizatori piedāvā ierastās komandu distances – 6h Garmin, 4h Kokmuižas un 2h Isostar rogaininga distances, kā arī individuālo 3h MTB un rogaininga skrējienu 2h (O –Run) un rogaininga pastaigu bērniem.

Ar vārdu “spilve” apzīmē grīšļu dzimtas augu, kas līdzinās meldriem un niedrēm. Latvijā spilves ir tipiski purvu augi. Leģenda vēsta, ka Spilves pļavu plašajos līdzenumos aizvēsturiskos laikos Lielupe ieplūdusi Daugavā. Savukārt, kad Lielupe savu tecējumu bija saīsinājusi, ieplūstot tieši jūrā, šeit izveidojies plašs purvājs, kurā spilves varēja augt griezdamies. Starp citu, Spilvē ir atradušās Hapaka, Esena, Koku muiža un vēl citas. 1922. gadā izveidoja "Spilves gaisa ostu", kur notika lidojumi Vācijas, Polijas, Zviedrijas, Somijas uz Maskavu un Pēterburgu.

Reģistrēties dalībai un vairāk informācijas uzzināt iespējams mājaslapā rigasrogainings.lv.

Rogaininga sacensībās ar 2 līdz 4 dalībniekiem komandā piedalās gan sportisti un orientēšanās entuziasti, kuri jau ir šo sacensību meistari, gan arī aktīvā un sportiskā dzīvesveida mīļotāji, kuriem patīk savu brīvo laiku pavadīt svaigā gaisā un aktīvi darboties. Tāpēc šādu iespēju izmanto arī vairākas ģimenes, jo rogainings savā būtībā ir ļoti demokrātiska nodarbe, jo dalībnieki var izvēlēties savām spējām piemērotu distanci un kontrolpunktu daudzumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi