Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Roge negodīgu rezultātu ietekmēšanu nosauc par apdraudējumu sporta nākotnei

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge negodīgu derību slēdzēju veiktu rezultātu ietekmēšanu sestdien nosauca par vienu no galvenajiem apdraudējumiem sportā, pret ko jācīnās tikpat nopietni kā pret dopingu.

Negodīgas norunas rezultātu ietekmēšanai nogalina uzticību sportam, Rīgā tiekoties ar Latvijas sporta dzīves vadītājiem un olimpisko saimi teica Roge. Viņš uzsvēra, ka problēma nav bukmeikeru biznesā, bet gan nelikumīgās darbībās, kas saistītas ar derību slēgšanu.

Ārpus olimpiskajām spēlēm negodīgu norunu postošā ietekme līdz šim novērota kriketā un Vācijā ir bijis skandāls saistībā ar futbolu, teica SOK prezidents. Kopš SOK 2007.gadā spēra pirmos soļus cīņā pret negodīgu rezultātu ietekmēšanu, novērojot derību slēgšanas biznesu, tās rīcībā esošā informācija liecina, ka negodīgas norunas nav ietekmējušas Pekinas un Vankūveras olimpisko spēļu rezultātus. Taču Roge aicināja rēķināties, ka tas reiz notiks, ja pret bīstamo parādību necīnīsies.

"Mums jābūt ļoti reāliem - vienu dienu tas var notikt," teica Roge, piebilstot, ka negodīgas darbības derību slēgšanā ir globāla problēma.

Godīguma saglabāšanai sportā Roge uzskata par nepieciešamu sporta un valsts struktūru ciešu sadarbību. Sporta organizācijas vienas pašas nevar novērst draudus, jo cīņā pret krāpniekiem ir vajadzīgas arī pilnvaras, kas dotas tikai likumsargiem, paskaidroja Roge.

Lai izskaustu negodīgas norunas, SOK prezidents uzskata par lietderīgu nodibināt organizāciju, kas pret krāpšanos un rezultātu ietekmēšanu vērstos tāpat kā Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) cīnās pret dopinga lietošanu.

SOK 1.martā Lozannā rīkos sanāksmi, lai ar 12 valstu valdību pārstāvjiem uzsāktu nopietnu sarunu par sporta pasargāšanu no negodīgu norunu apdraudējuma, teica Roge.

Jau ziņots, ka Roge Latvijā ieradies trīs dienu vizītē, lai pārrunātu sporta un olimpiskās kustības aktualitātes ar valsts vadošajām amatpersonām un olimpiešu saimi. Roge arī apmeklēs kamaniņu sporta Pasaules kausa sacensības Siguldā. Uzaicinājumu Rogem apciemot Latviju 2009.gada aprīlī vizītē Lozannā izteica Valsts prezidents Valdis Zatlers un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi