Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Samoilovs un J.Šmēdiņš Grand Slam posma apakšgrupas cīņas noslēdz ar trim uzvarām

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien izcīnīja trešo uzvaru Berlīnē notiekošā "Grand Slam" posma apakšgrupas mačos, taču jau pirms tās sportisti bija nodrošinājuši pirmo vietu grupā un automātisku dalību izslēgšanas turnīra otrajā kārtā. 

Sacensībās ar trešo numuru izliktie Samoilovs un J.Šmēdiņš C apakšgrupas noslēdzošajā, trešajā, spēlē ar 2-0 (21:15, 21:18) uzvarēja austrāliešus Izāku Kapu un Kristoferu Makhjū, kuriem ticis 14.numurs. 

Latvijas duets ar trim uzvarām trīs mačos C grupā ieņēma pirmo vietu, kas ļāvis automātiski kvalificēties izslēgšanas turnīra otrajai kārtai un nodrošināt sacensībās vismaz dalītu devīto vietu.

Dalību izslēgšanas mačos Samoilovs/J.Šmēdiņš uzsāks piektdien. 

Kā ziņots, pirmajā grupas mačā trešdien latvieši ar 2-1 (20:22, 23:21, 15:7) uzvarēja Džonu Majeru un Bredliju Kīnenu no ASV, kuri izlikti ar 30.numuru. Savukārt otrajā spēlē trešdien viņi ar 2-1 (23:25, 23:16, 15:10) uzvarēja Markusu Bekermanu un Mišu Urbacku no Vācijas, kuri izlikti ar 19.numuru. 

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji uzreiz kvalificējas izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet grupu otrās un trešās vietas ieguvēji spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Apakšgrupu ceturto vietu ieguvēji dalību sacensībās noslēdz ar ieņemtu dalītu 25.vietu. 

Kā ziņots, šī turnīra kvalifikācijas sacensības otrdien negaidīti nepārvarēja tajās ar trešo numuru izliktie Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš. 

Pagājušajā nedēļā Samoilovs/J.Šmēdiņš izcīnīja sudraba medaļas Eiropas čempionātā. Pirms trim gadiem J.Šmēdiņš duetā ar Mārtiņu Pļaviņu izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļas, savukārt Samoilovs ticis pie savas pirmās kontinenta meistarsacīkšu godalgas karjerā. 

Savukārt Sorokins/T.Šmēdiņš savā grupā piedzīvoja trīs zaudējumus un noslēdza dalību Eiropas čempionātā ar dalītu 25.vietu. 

Sezonas pirmajā pusē trijos posmos pēc kārtas Samoilovs un J.Šmēdiņš spēlēja "Grand Slam" sacensību finālos, bet iepriekšējā posmā ASV ierindojās dalītā piektajā vietā. 

Pēc Eiropas čempionāta Samoilovs/J.Šmēdiņš pirmo reizi pakāpās līdz Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pasaules ranga pirmajai vietai. 

Pēc piedzīvotajām veselības likstām turnīros vairs nestartē Pļaviņš ar Jāni Pēdu, kuri kopīgā duetā šajā sezonā vairs neplāno spēlēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi