Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Sestdien Rīgā atklās Baltijas valstīs pirmo pludmales sporta un atpūtas centru telpās

Ekonomikas krīze volejbola entuziastiem palīdzējusi īstenot sapni par Baltijas valstīs pirmo pludmales sporta un atpūtas centru telpās, ko sestdien atklās kādreizējā autosalonā netālu no Rīgas lidostas.

Pludmales sporta centrs "Brazīlija" nodrošinās treniņu iespējas augstākā līmeņa Latvijas pludmales volejbolistiem, kā arī radīs iespēju atpūsties ikvienam gribētājam, aģentūrai BNS pirmdien pastāstīja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Egils Cīrulis. Viņš sagaida, ka līdz ar jaunā centra izveidošanu būtiski pieaugs pludmales sporta veidu pieejamība, kā arī kļūs garāka sezona, veicinot lielāku publicitāti.

Jaunajā centrā sports būs apvienots ar izklaidi un atpūtu tropiskās noskaņās. Apmeklētāju rīcībā būs četri pludmales laukumi, kas izmantojami dažādiem pludmales sporta veidiem - volejbolam, futbolam, smilšu tenisam. Savukārt mierīgas atpūtas cienītājiem būs iespējas baudīt pludmales kokteiļus un kafejnīcas piedāvājumu. Bērni "Brazīlijā" varēs izmēģināt rotaļu istabu, lielāko smilšu kasti Baltijā un apgūt pludmales volejbola pamatus.

Tāda pludmales sporta centra telpās, kas būtu piemērots arī atpūtai, nav ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Austrumeiropā, lepojās Cīrulis. Igaunijā ir pludmales volejbola spēlēšanai ziemā piemērots angārs, taču tas ir paredzēts tikai sporta meistarības celšanai.

"Brazīlija" ir privāts projekts ar Latvijā piesaistītu investoru, paskaidroja Cīrulis. Pludmales sporta centra izveidošanai nepieciešamo investīciju apmēru viņš atturējās nosaukt, taču piebilda, ka nekas nebūtu īstenojies, ja ne ekonomikas krīze. "Pašreizējā situācijā ir būtiski kritušās īres cenas, kā arī telpu īpašnieki ir nolaidušies uz zemes un apzinās, ka nevar pretendēt uz tūlītēju 300 procentu peļņu," teica LVF ģenerālsekretārs.

Pierādot "Brazīlijas" dzīvotspēju, tā īstenotāji cer panākt, ka tālākā nākotnē pludmales sporta veidiem varētu rast vietu multifunkcionālos olimpiskajos centros, kas tiek būvēti ar valsts un lielāko sporta organizāciju atbalstu. ""Brazīlija" ir krīzes laika pilotprojekts," uzsvēra Cīrulis.

Pludmales sporta centra projekts paredz nepieciešamību pašam sevi atpelnīt, tādēļ rēķinās ar biznesa risku, tostarp iespējamu īres cenas kāpumu pēc Latvijas ekonomiskās situācijas uzlabošanās. "Brazīlijas" īrētajās telpās Jūrkalnes ielā 100 pirmskrīzes apstākļos darbojās "Ford" un "Mazda" autosaloni.

Rīkotāji centra atklāšanā sestdien sagaida Latvijas valsts augstāko amatpersonu un sporta vadības līdzdalību, kā arī labāko Latvijas pludmales volejbolistu un hokejistu ierašanos. Pasākumā uzstāsies Brazīlijas mūziķu grupa, notiks šova spēle pludmales volejbolā un pludmales futbolā ar slavenu Latvijas sportistu piedalīšanos. Pēc atklāšanas ceremonijas risināsies tautas turnīrs pludmales volejbolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas vadošā skrējēja Caune mainījusi treneri

Latvijas vadošā vieglatlētikas vidējo distanču skrējēja Agate Caune neturpina sadarbību ar treneri Raiti Ravinski un tagad strādā Uģa Joča uzraudzībā, žurnālam "Sporta Avīze" atkl...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi