Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sezonas labākais rezultāts pasaulē Vasiļevski nepārsteidz

Sezonas labākais rezultāts pasaulē — 90,71 metrs — nav pārsteidzis šķēpmetēju Vadimu Vasiļevski. "Treniņos ar nepilnu ieskrējienu šķēps dažas reizes jau bija piezemējies pie 87 metru atzīmes," Atēnu 2004.gada olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs lielisko rezultātu sezonas otrajās sacensībās uztvēra bez eiforijas. Viņa 2007.gada vasarā Tallinā sasniegtais Latvijas rekords ir 90,73 metri. Nākamais Vadima starts paredzēts 14.jūnijā Zelta līgas sacensībās Berlīnē.

Lielisko rezultātu Vasiļevskis sasniedza olimpisko čempionu Ineses Jaunzemes un Jāņa Lūša kausa izcīņā Valmierā, kur Lūsi godināja 70 gadu jubilejā. Laika apstākļi sportistus nelutināja — maija nogalei neraksturīgi zema temperatūra (tikai desmit grādu), apmācies un vējains.

"Pavēja noteikti nebija. Drīzāk pretvējš, un brīžiem iepūta no sāniem. Pēc tālākā metiena tas iedūrās zemē gandrīz vertikāli," laika apstākļi nebūt nav sekmējuši sezonas labākā rezultāta sasniegšanu. Arī tehniskā izpildījuma ziņā palikusi rezerve. "Nedaudz nepareizi izmetu, tāpēc šķēps tik stāvus nokrita zemē. Dažu metru rezerve metriem noteikti ir. Pirms vairākiem gadiem ar pārkāpumu es taču jau aizmetu 94 metrus."

Visaugstākā līmeņa rezultāts jau sezonas sākumā vedina uz piesardzību — vai pulveris nav izšauts par agru? Sezonas galvenās sacensības — pasaules čempionāts — notiks augusta otrajā pusē Berlīnē. "Līdz tam vēl piecas reizes var sasniegt kondīcijas virsotni un iekrist atpakaļ bedrē. Zelta līgā sezonas pirmās daļas sacensības beigsies 17.jūlijā. Pēc tam būs mēnesis laika, lai piestrādātu pie fiziskās kondīcijas un sagatavotos čempionātam."

Vasiļevskis plāno startēt visos Zelta līgas posmos: 14.jūnijā Berlīnē, 3.jūlijā Oslo, 10.jūlijā Romā un 17.jūlijā Parīzē. "Par citiem startiem pagaidām neesmu domājis. Ja būs labs piedāvājums, skatīšos." Sezonas plānā galvenais starts ir pasaules čempionāts. "Iepriekš nav veicies. Kvalifikācijā esmu bijis pirmais, bet mačos ceturtais vai piektais. Šogad gribētos, lai būtu otrādi."

Krīze ietekmējusi arī šķēpmetējus. "Februārī neaizbraucām uz nometni Somijā. Tikai divas nedēļas gatavojāmies Portugālē. Olimpiskās vienības atbalsts nedaudz ir samazinājies — kā jau visiem. Labs starts pasaules čempionātā būs svarīgs arī no finansiālā viedokļa."

2008.gada Pekinas olimpisko spēļu sudraba ieguvējs Ainārs Kovals ieņēma otro vietu — 79,29 m.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

2009.gada labākie

1.V.Vasiļevskis LAT 90,71
2.A.Torkildsens NOR 83,39
3.K.Hostetlers USA 83,16
4.K.Vaits USA 82,97
5.Ē.Rags LAT 82,23

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi