Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Slavenās krievu kārtslēcējas Isinbajevas izteikumi par homoseksuāļiem esot pārprasti

Leģendārās krievu kārtslēcējas Jeļenas Isinbajevas izteikumi par homoseksuāļiem un viņu dalību Soču olimpiskajās spēlēs esot pārprasti, piektdien sacījusi pati sportiste. 

Jau vēstīts, ka kādreizējā pasaules čempione riteņbraukšanā un 2012.gada Londonas olimpisko spēļu sudraba godalgas īpašniece Judīte Arnta no Vācijas atzinusi, ka Krievijas pieņemtā "antigeju likuma" dēļ būtu nepieciešams boikotēt 2014.gada Soču ziemas olimpiskās spēles. 

Kā zināms, Krievijas prezidenta Vladimira Putina jūnijā parakstītais likumprojekts nosaka, ka ir pretlikumīgi teikt, ka homoseksuālu cilvēku attiecības ir vienlīdzīgas heteroseksuālu cilvēku attiecībām. 

Savukārt Isinbajeva ceturtdien nāca klajā ar izteikumiem, ka Soču spēles boikotēt nevienam nevajadzētu un ka ārvalstu sportistiem, kuri pārkāps Putina likumprojekta robežas, ir jāpiemēro kriminālatbildība. "Dzīvojam vīrieši ar sievietēm un sievietes ar vīriešiem," angļu valodā tika citēta Isinbajeva. 

Privātpersonām, kas izmanto medijus, tostarp internetu, lai propagandētu homoseksuālismu, likumprojektā paredzēti naudassodi līdz pat 100 000 rubļu (1500 latu), bet organizācijām - līdz pat miljonam rubļu (15 000 latu). Organizācijas var arī tikt slēgtas uz laiku līdz pat 90 dienām. Līdzīgi naudassodi attiecināti arī uz ārvalstu pilsoņiem, kuriem var tikt piemērots arī līdz pat 15 dienām ilgs apcietinājums un deportēšana. 

"Ja sportisti gatavojas propagandēt homoseksuālismu, tad viņi acīmredzot nerespektē Krievijas likumus," ceturtdien pauda Isinbajeva. "Jā, varbūt krievi atšķiras no citiem, taču, kad esam ārzemēs, respektējam konkrētās valsts likumus." 

Tomēr jau nākamajā dienā Isinbajeva teica, ka ir pārprasta savos izteikumos, jo angļu valoda nav viņas dzimtā. Slavenā sportiste esot pret jebkādu diskrimināciju, kas saistīta ar homoseksuāļiem. "Viss, ko vēlējos teikt, ir, ka cilvēkiem vajadzētu respektēt citu valstu likumus. Es cienu sportistus, kuri ir homoseksuāļi, un mans nodoms nekad nav bijis kādu diskriminēt." 

Tikai pusgadu pirms gaidāmajām Soču olimpiskajām spēlēm likums izraisījis asus cilvēktiesību aizstāvju protestus. 

Kā ziņots, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014.gada 7. līdz 23.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi