Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SOK kritizē EP vēlmi nepielaist Krievijas sportistus Parīzes olimpiskajām spēlēm

Kritizējot Eiropas Parlamenta (EP) iepriekšējās nedēļas paziņojumu, kurā EP iestājās pret iespējamo Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību Parīzes spēlēs, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pirmdien paziņojusi, ka sporta organizāciju autonomija esot jāciena.

EP rezolūcija pagājušajā nedēļā nosodīja SOK plānus atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem Parīzē startēt zem neitrāla karoga, kamēr Krievija turpina karu Ukrainā

Rezolūcijā teikts, ka SOK priekšlikums ir "apmulsums" un "ir pretrunā šo valstu izolācijai daudzās jomās, un ka to abu valstu režīmi izmantos propagandas nolūkos".

SOK preses pārstāvis pirmdien uzsvēra, ka EP iejaukšanās esot "nepārprotamā pretrunā ar olimpisko spēļu un Olimpiskās hartas vienojošo miera atbalstīšanas misiju, ko vairākas reizes apstiprinājusi Eiropas Savienība un tās dalībvalstis".

SOK pārstāvis norādīja, ka galīgais lēmums pirms nākamā gada Parīzes spēlēm vēl ir jāpieņem un ka Apvienoto Nāciju Organizācijas sūtņi ir pieprasījuši, lai SOK nodrošina, ka sportisti netiek diskriminēti pilsonības dēļ.

Neskatoties uz iespaidīgo SOK nostājas kritiku, dažas sporta organizācijas jau ļauj krieviem un baltkrieviem sacensties zem neitrālā karoga.

To vidū ir arī teniss. Vimbldonas čempionāta rīkotāji vēl nav paziņojuši, kāds būs viņu lēmums par šā gada sacensībām. Par lēmumu pagājušajā gadā nepieļaut krievu un baltkrievu sportistu līdzdalību sacensībās Vimbldonas Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) uzlika Lielbritānijas Tenisa asociācijai (LTA) vienu miljonu ASV dolāru (935 tūkstoši eiro) lielu naudas sodu.

Vimbldonas 2022.gada turnīrā nevarēja iegūt arī pasaules rangu punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi