Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

SOK prezidenta amata kandidāts Samarančs vēlas panākt ātrāku Krievijas atgriešanos sacensībās

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta amata kandidāts Huans Antonio Samarančs juniors sola pēc iespējas ātrāk atjaunot Krievijas dalību sacensībās tiklīdz agresorvalsts atgriezīsies pie noteikumu ievērošanas, sarunā ar aģentūru AFP atzina SOK prezidenta amata kandidāts.

Nākamajā gadā norisināsies SOK prezidenta vēlēšanas un viens no septiņiem kandidātiem ir Samarančs, kurš šobrīd ir viens no četriem SOK viceprezidentiem.

Budapeštā notikušajā konferencē Samarančs uzsvēra, ka Krievijas nav saņēmusi diskvalifikāciju par uzsākot karu Ukrainas teritorijā, bet gan par to, ka nav ievērojusi olimpisko pamieru.

"Pēc iespējas ātrāk vēlamies atkārtoti izvērtēt Krievijas Olimpiskās komitejas reintegrāciju," teica Samarančs, piebilstot, ka Krievija tomēr joprojām pārkāpj Olimpisko hartu.

"Tiklīdz būs zuduši diskvalifikācijas iemesli, mums būs ļoti smagi jāstrādā, lai atgūtu Krieviju," turpināja SOK amata kandidāts.

Pagājušā gada oktobrī SOK diskvalificēja Krievijas Olimpisko komiteju (ROC) par to, ka tā savā sastāvā iekļāva okupēto teritoriju Doneckas, Hersonas, Luhanskas un Zaporižjas reģionālās sporta organizācijas, kas ir Ukrainas Olimpiskās komitejas pārraudzībā.

Uuz amatu pretendē SOK valdes loceklis Jordānijas princis Feisals al Huseins, Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") vadītājs Sebastians Ko, Zimbabves pārstāve Kērstija Koventrija, kura tāpat kā Ko, ir olimpiskā čempione. SOK vadīt vēlas arī Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) prezidents Deivids Lapartients, Pasaules Vingrošanas savienības (FIG) vadītājs Morinari Vatanabe un Starptautiskās Slēpošanas un snovborda federācijas (FIS) stūrmanis Džoans Elaišs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Var smaidīt, skriet un mest

Priecīgi par atlabšanas gaitu pēc vasarā veiktās operācijas, bet joprojām piesardzīgi pret iespējamā atgriešanās datuma nospraušanu ir Kristaps Porziņģis un viņa pārstāvētā Bostonas Celtics klu...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi