Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Strenga: Siguldas trase ir vienīgā nerekonstruētā Eiropā

Starptautiskas sacensības Siguldas trasē rīkojam uz riska robežas, sarunā ar aģentūru LETA pastāstījis Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga. Jau 2015.gadā Siguldā paredzēts Pasaules čempionāts kamaniņu sportā, bet valdība nesen vēl uz gadu atlika finansējuma piešķiršanu trases rekonstrukcijai. Oficiāls atteikums gan saņemts neesot.

LKSF vadītājs atzīmē, ka Siguldas trase ir palikusi vienīgā nerekonstruētā Eiropā. "Trasē nav saules aizsardzības sistēmas, bet tablo, kuru ungāri uztaisījuši pirms 30 gadiem un kāds droši vien palicis vienīgais pasaulē, neko nav iespējams redzēt. Tāpat jāmodernizē aukstuma sistēma un nepieciešamas jaunas apskaņošanas iekārtas," trases trūkumus iezīmēja Strenga.

Turklāt svētdien pirms stafetes sacensībām trasē notika negadījums, kurā, par lami, iztika bez ļoti nopietnām sekām. Trases atklājēja, jaunā sportiste Alise Mitkus, saskrējās ar trases darbinieku, kurš tīrīja sniegu. Šoreiz iztika vien ar spēcīgiem sasitumiem. Trasē ir vairāki t.s. melnie punkti, kuros apskaņošanas sistēmā teiktais nav sadzirdams.

Strenga arī atgādināja, ka tieši ledus renes braucēji ir tie, kas pēdējās divās Ziemas olimpiādēs nodrošinājuši valstij medaļas (2006.g. Turīnā bronza Mārtiņam Rubenim, 2010.g. Vankūverā sudrabs Martinam Dukuram un brāļiem Šiciem). "Saprotam situāciju, ka valstij ir grūti ar finansēm un vajag izšķirties, ko atbalstīt, tomēr šeit mazsvarīgs moments nav arī tas, ka valsts savu naudu atpelnītu."

Rekonstrukciju pēc līdzekļu saņemšanas varētu veikt vienas vasaras laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi