Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Svētdien Londonā skries Lina un Bolts; Marejs tenisa finālmačā cīnīsies ar Federeru

Svētdien Londonas Olimpiādē neliela atelpas diena Latvijas olimpiešu līdzjutējiem - no mūsējiem distancē dosies vienīgi maratoniste Dace Lina, kurai starts plkst.13. Vieglatlētikas kalendārs svētdien gan ir patiešām piesātināts - tiks sadalīti pavisam seši medaļu komplekti, bet plkst.23.50 pēc Latvijas laika saldais ēdiens - 100 metru sprinta fināls vīriešiem.

Latviju Londonas olimpisko spēļu sieviešu maratona sacensībās svētdien pārstāvēs 31 gadu vecā Dace Lina no Bauskas, kurai ir izpildīts B normatīvs.

Olimpisko A normatīvu Londonai izpildīja Jeļena Prokopčuka, bet pie B normatīva tika Lina, kā arī Ilona Marhele, tomēr Latvijas labākā gargabalniece Prokopčuka jau iepriekš bija atzinusi, ka Londonā nestartēs. No B normatīvu izpildījušajām Linas un Marheles par 23 sekundēm labāks rezultāts bija pirmajai, un tieši tas arī noteica, kura no viņām ieguva iespēju startēt Olimpiādē.

Linai pieder Latvijas visu laiku otrais labākais rezultāts maratonā - divas stundas 38 minūtes un 11 sekundes. Pavisam startam Londonā pieteiktas 118 maratonistes.

Vai Bolts tiks gāzts no troņa? 

No plkst.21.45 paredzēti trīs 100 m distances pusfinālskrējieni - no katra finālā iekļūs divi ātrākie, bet vēl divi iegūs iespēju finālā startēt kā labāko rezultātu īpašnieki starp pārējiem. Favorīti pa skrējieniem izkaisīti vienmērīgi - ja nenotiks lieli pārsteigumi, finālā startēs trīs jamaikieši (Useins Bolts, Johans Bleiks un Asafa Pauels) un trīs amerikāņi (Taisons Gejs, Džastins Getlins un Raiens Beilijs), bet uz atlikušajām divām vietām pretendēs stipri vien vairāk kā divi sportisti.

Vieglatlētikas speciālistu domas dalās - vieni uzskata, ka trīskārtējais Pekinas olimpiskais čempions Bolts uzvarēs arī Londonā, bet daļa domā, ka Boltu no troņa varētu gāzt viņa tautietis Johans Bleiks. Jaunais jamaikietis jau vairākas reizes pierādījis - ja Bolts nav gatavs par visiem 100%, uzvarēs tieši Bleiks. Tā tas notika 2011.gada pasaules čempionātā, tāpat arī jūnija beigās Jamaikas atlases sacensībās, kurās Bleiks bija ātrāks gan 100, gan 200 metru distancē. Savu vārdu pēdējā Olimpiādē noteikti gribēs teikt arī trešais Jamaikas sprinteris Asafa Pauels, ko pierādīt ir amerikāņiem.. Atbildes uz visiem jautājumiem tiks iegūtas īsi pirms pusnakts, kad Londonā tiks kronēts 100 metru sprinta karalis.

Vēl svētdien medaļas vieglatlētikā tiks sadalītas jau minētajā maratonā sievietēm, trīssoļlēkšanā un 400 m skrējienā sievietēm, vesera mešanā un 3000 m šķēršļu skrējienā vīriešiem. 

No citiem sporta veidiem vērts atzīmēt tenisu, kur plkst.16 notiks finālmačs vīriešu vienspēlēs starp mājinieku galveno cerību Endiju Mareju un ATP ranga līderi Rodžeru Federeru (Šveice). Tas būs Vimbldonas Grand Slam fināla atkārtojums - pirms mēneša šajos pašos kortos pārāks četros setos izrādījās šveicietis. Briti cer uz revanšu un zeltu.. Abi līdz šim tikušies 16 reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Tiesa, pēdējos trīs mačos pārāks bijis šveicietis. Marejs pēdējo reizi ATP ranga līderi uzveica vēl 2010.gadā.

Interesanti, ka pēc šī mača Marejam jāpiedalās arī jaukto dubultspēļu finālā, kur viņš ar Lauru Robsoni tiksies ar baltkrieviem Maksimu Mirniju/Viktoriju Azarenku. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi