Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Talantīgā ASV tenisiste Duvāla sasirgusi ar Hodžkina limfomu

Talantīgā ASV tenisiste Viktorija Duvāla sasirgusi ar Hodžkina limfomu, kas ir ārstējams limfātiskās sistēmas vēzis.

Pašlaik 18 gadus vecā sportiste WTA rangā ieņem 114.vietu, bet pagājušajā nedēļā viņa pēc kvalifikācijas sacensību pārvarēšanas tika pie vienas uzvaras Vimbldonas čempionāta pamatturnīrā. Pozitīvā slimības diagnoze viņai konstatēta šī turnīra kvalifikācijas sacensību laikā.

Sportistes pārstāvji ir pārliecināti, ka laicīgā slimības konstatēšana un viņas spēcīgā imūnsistēma ļaus atveseļoties pāris mēnešu laikā. Ārstniecības kurss tiks uzsākts nekavējoties.

Duvāla sevi starptautiski pieteica pērn, kad ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā uzvarēja agrāko sacensību čempioni Samantu Stosuru no Austrālijas. "Grand Slam" turnīru pamatsacensībās viņa piedalījusies kopumā trīs reizes.

Amerikānietes ceļš līdz profesionālajam sportam ir bijis smags. Viņas tēvs 2010.gadā pārcieta zemestrīci Haiti, kad tika iesprostots zem mājas gruvešiem, bet pati Duvāla septiņu gadu vecumā saskārās ar bruņotu iebrukumu mājās, laupītājiem draudot viņai ar ieroci.

"Nešaubos, ka Dievs man un manai ģimenei palīdzēs ar visu, kas mums nepieciešams, lai šī ceļa galā mēs tiktu pie uzvaras," paudusi sportiste. "Esmu gatava cīņai un jau tagad sevi redzu veselu, lai vēlāk spētu spēlēt tenisu ar vēl lielāku mīlestību pret šo sporta veidu."

Karjeras laikā Duvāla uzvarējusi vienā ITF 50 000 raudzes turnīrā, bet pašlaik WTA rangā ieņemtā 114.vieta ir viņas karjeras rekords.

Ar Hodžkina limfomu iepriekš veiksmīgi galā tikusi Krievijas tenisiste Aļisa Kleibanova, kura tagad atkal sacenšas augstākajā līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi