Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Uzvara EČ Latvijas pludmales volejbolistēm vairojusi ticību olimpiskajam startam

Uzvara Eiropas čempionāta (EČ) finālsacensībās Latvijas pludmales volejbolistēm Ingunai Minusai un Inesei Jursonei vairoja iepriekš ne tik lielo ticību iespējai veiksmīgi kvalificēties 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Ja pirmsolimpiskajā sezonā izdosies spēlēt tikpat labi kā pagājušajā nedēļā EČ finālposmā Sočos, tad būs lielākas izredzes kvalificēties Londonas olimpiādei, pirmdien žurnālistiem teica Minusa. "Tas [Eiropas čempionāts] deva mums pārliecību, ka esam tikpat labas [kā konkurentes] un varam tikt uz Londonu," stāstīja Minusa.

Latvijas komandai Sočos palīdzēja arī "zvaigžņu stāvoklis", klāstīja Minusa, paskaidrojot, ka labvēlīgi mainījās pretinieku sastāvs grupā. Minusa un Jursone neuzskatīja sevi par turnīra favorītēm, lai gan uz medaļām tika cerēts.

Latvijas dueta treneris Ilmārs Pūliņš uzskata, ka Minusa un Jursone var reāli pretendēt uz pirmo piecpadsmitnieku vai vismaz divdesmitnieku pasaules rangā, nevis ieņemt zemākas vietas. Pūliņš arī apšauba, vai Latvijas izredzes jāvērtē zemāk tikai tādēļ, ka komandai nav tādu iespēju kā bagātākajām volejbola valstīm, kas uz sacensībām sportistēm līdzi sūta psihologus, statistiķus, masierus un vairākus trenerus. "Pašiem jāatrod sevī spēks un jācīnās ar domu nevis atdoties, bet uzvarēt," teica treneris un piebilda, ka šoreiz Latvijas komanda bija "bārenītes, kas aizbrauca un notesa favorītes".

Minusas un Jursones sezonu kopumā Pūliņš nosauca par ļoti sliktu līdz pat pēdējiem startiem, jo netika pieveiktas nevienas spēcīgas konkurentes, bet uzvaras tika gūtas pār rangā zemāk esošām sāncensēm. Tas pamudinājis rūpīgi izanalizēt pāra spēli un atrast vājās vietas, lai forsētos, mērķtiecīgos un smagos treniņos trūkumus novērstu. Ieguldītais darbs atmaksājies, kam apliecinājums bija komandas spēle EČ finālā, priecājās treneris.

Savukārt EČ finālposmā par labāko spēlētāju atzītā Minusa sprieda, ka pašlaik sportisti Latvijas vārdu pasaulē nes tikai ar entuziasmu, bet viņu iespējas ir daudz ierobežotākas nekā citu valstu atlētiem. Latvijas Volejbola federācijas iespējas ir smieklīgas salīdzinājumā ar to, ko saviem volejbolistiem nodrošina, piemēram, tāda valsts kā Polija, piebilda spēlētāja.

Minusa atzina, ka EČ finālturnīrā konkurentes Latvijas pāri neuztvēra tik nopietni, lai viņās saskatītu pretendentes uz uzvaru, un to varēja just pēc valdījušās attieksmes. Arī vietējie līdzjutēji Latvijas komandu vairāk atbalstīja tuvāk sacensību noslēgumam, bet sākumā vairāk priecājušies par favorītu panākumiem. Līdz Eiropas čempionu kausam tikušajam Latvijas duetam Sočos toties palīdzējusi iejusties iespēja sazināties brīvāk pārvaldītajā krievu valodā, arī sacensību rīkotāji un apkalpojošais personās bijis ļoti pretimnākošs.

Šosezon Minusa un Jursone nopietnus treniņus vairs neplāno un pludmales volejbolu uzspēlēs ja nu tikai kopā ar draugiem. Abas spēlētājas sagaida, ka ar pozitīvām emocijām sāks nākamo sezonu, bet šā gada startiem ar uzvaru EČ ir pielikts punkts. Arī Pūliņš uzskata, ka vismaz četrus mēnešus gadā no pludmales volejbola spēlētājām jāatpūšas, lai nepieļautu hroniskus savainojumus.

Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Egils Cīrulis solīja, ka nākamajai sezonai centīsies rast līdzekļus, lai pludmales volejbolistes pirms nākamās sezonas sākuma varētu aizvadīt treniņnometnes ārzemēs. Viņš cer arī uz Latvijas Olimpiskās komitejas atbalstu pludmales volejbolistu gatavošanā un spēcīgas speciālistu komandas nokomplektēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi