Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vācietis Frīdrihs Sočos nestartēs; Melbārdis triumfē PK kopvērtējumā četriniekiem

Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (FIBT) informē, ka vācu pilots Frančesko Frīdrihs šajā nedēļas nogalē nestartēs Pasaules kausa (PK) 8.posmā Soču trasē, Krievijā. Tas nozīmē, ka nepiedaloties galvenajam konkurentam, latviešu sportists Oskars Melbārdis kļuvis par pirmo bobsleja pilotu mūsu valsts vēsturē, kurš triumfējis četrinieku ieskaitē.

Pirms pēdējā posma Melbārdis Frīdrihu četrinieku ieskaitē apsteidz par 200 punktiem (par uzvaru iespējams iegūt 225), kas nozīmē, ka Latvijas četriniekam panākuma nodrošināšanai tāpat būtu pieticis vien ar finiša sasniegšanu. Frīdrihs izlēmis Soču sacensības izlaist, lai labāk sagatavotos sezonas galvenajam startam - pasaules čempionātam Vinterbergā. Četriniekos trešo vietu ieņem krievs Aleksandrs Kasjanovs, kurš no latvieša atpaliek jau 226 punktus.

Melbārdis tādējādi nodrošinājis arī panākumu kombinācijā, kur tiek ņemti vērā gan divnieku, gan četrinieku sacensībās iekrātie punkti. Tiesa, Latvijas labākais pilots to bija paveicis arī iepriekš - 2012./2013.gada sezonā.

Divnieku ieskaitē Melbārdim ir 1474 punkti, par 38 atpaliek šveicietis Beats Hefti. Lai nodrošinātu triumfu arī divniekos, Melbārdim Sočos pietiks finišēt 4.vietā.

Šosezon 14 startos Melbārdis ar saviem stūmējiem uz goda pjedestāla kāpis 13 reizes. Četriniekos latvieši uzvarējuši jau trīs posmos pēc kārtas.

Sezonas galvenais starts - pasaules čempionāts - Vinterbergas trasē, Vācijā, notiks februāra beigās un marta sākumā.

Kā zināms, skeletonā Pasaules kausu jau sesto gadu pēc kārtas ieguvis Martins Dukurs, izdarot kārtējo spožo ierakstu šī sporta veida vēsturē. Viņš pirms pēdējā posma par 226 punktiem apsteidz vecāko brāli Tomasu, kuram ir teicama iespēja trešo sezonu pēc kārtas noslēgt kopvērtējuma 2.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi