Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Valdība pēc ilgām debatēm tomēr piešķir papildu 105 tūkstošus latu trim sporta federācijām

Valdība otrdien pēc ilgām debatēm tomēr no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra kopumā 105 tūkstošus latu trijām sporta federācijām.

Nedēļas laikā Finanšu ministrija izvērtēs Latvijas Basketbola federācijas, Latvijas Florbola savienības un Latvijas Handbola federācijas iesniegtās tāmes, kurās pamatota papildu finansējuma nepieciešamība. Valdība nākamnedēļ pēdējā sēdē 1.novembrī pieņems gala lēmumu, pagaidām valdība sniegusi konceptuālu atbalstu.

Iebildumus par finansējuma piešķiršanu izteica Finanšu ministrija, norādot, ka šie pieprasījumi nav neparedzēti gadījumi, turklāt līdzekļu trūkums ir visās nozarēs. Savukārt finanšu ministrs Einars Repše ("Jaunais laiks") aicināja novilkt svītru, jo programma "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" kļuvusi par "paralēlo budžeta finansēšanas kanālu". Neskatoties uz Finanšu ministrijas iebildumiem, citi kolēģi aicināja tomēr šoreiz naudu piešķirt, lai atbalstītu sportistus.

Latvijas Florbola savienība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem lūdz 45 tūkstošus latu. Florbola savienība nauda nepieciešama jau notikušu sacensību organizēšanai - Valmierā un Kocēnos oktobra sākumā notika Eiropas čempionvienību kausa finālturnīrs.

Valdība atbalstījusi arī 10 tūkstošu latu piešķiršanu Latvijas Handbola federācijai, lai Latvijas handbola izlase varētu nokļūt uz Īslandi, kur paredzēta Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēle ar šīs valsts izlasi.

Savukārt Basketbola federācija lūdz 50 tūkstošus latu jaunatnes basketbola attīstībai.

Līdz šā gada 1.janvārim par jaunajiem basketbolistiem bija atbildīga valsts aģentūra "Jaunatnes basketbola metodiskais centrs", kas sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) izstrādāja un īstenoja stratēģiju jaunatnes basketbola attīstībai. Aģentūrai ik gadu tika piešķirts valsts finansējums, 2009.gadā tie bija 73 780 latu.

Taču aģentūra gada sākumā tika likvidēta ar nosacījumu, ka IZM ir jānodrošina basketbola treneriem, sportistiem un sporta speciālistiem iespēja saņemt metodisku un organizatorisku atbalstu LBS. Šim mērķim LBS tika piešķirts 22 782 latu finansējums.

Tagad secināts, ka LBS piešķirtais finansējums ir nepietiekams, lai segtu visus nepieciešamos izdevumus, kas saistīti ar Latvijas jaunatnes basketbola izlašu gatavošanos un dalību sporta sacensībās. Savienībai pašlaik ir radies būtisks finanšu līdzekļu iztrūkums jaunatnes basketbola izlašu nodrošināšanai, kā dēļ ir izveidojušies parādi par ēdināšanas un transporta pakalpojumiem, kā arī parādi sacensību rīkotājiem.

Savienībai minēto finanšu līdzekļu iztrūkumu 2010.gadā pilnībā nav izdevies kompensēt arī no citiem finanšu avotiem.

IZM papildu finansējums nav, tāpat nav iespējams pārdalīt naudu no citām budžeta programmām.

Jau vēstīts, ka šogad deviņos mēnešos no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirti jau 75,48 miljoni latu, kas ir gandrīz tikpat, cik pērn gada laikā.

Saskaņā ar Finanšu ministrijas (FM) sniegto informāciju par šīs programmas izlietojumu deviņu mēnešu laikā valdība piešķīrusi 75 487 170 latu, salīdzinājumam - pērn gada laikā kopumā tika atvēlēti 77,8 miljoni latu. Sākotnēji šā gada budžetā neparedzētiem gadījumiem bija ieplānoti 6,9 miljoni latu.

Tādējādi jau pašlaik iztērēts 11 reižu vairāk, nekā sākotnēji plānots, līdz ar to palielinot arī valsts budžeta deficītu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi