Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Vimbldona gatava lielajam tenisam; Gulbis sāk pret Berdihu

Ar vairākām intriģējošām divcīņām pirmdien sāksies tenisa sezonas trešais prestižās Grand Slam sērijas turnīrs Vimbldonas čempionāts. Jau turnīra pirmajā dienā centrālajā kortā izies arī Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš izaicinās ar sesto numuru izlikto čehu Tomāšu Berdihu. Kungu turnīrā galvenie favorīti ir jau ierastie, bet dāmu vienspēlēs gaidīsim kārtējos pārsteigumus. Savukārt Lielbritānijā šausminās par turnīra izlozi, pēc kuras mājinieku lielākajai cerībai Endijam Marejam būs sarežģīti pārtraukt britu tenisistu neveiksmju sēriju Vimbldonā.

Vecākajā un tradīcijām bagātākajā tenisa turnīrā mājinieku pārstāvis vienspēlēs nav uzvarējis kopš 1977. gada, kad dāmu sacensībās to paveica Virdžīnija Veida. Kungu turnīrā «sausā» sērija britiem ir vēl iespaidīgāka - neviena titula mājiniekiem kopš 1936. gada Freda Perija uzvaras. Pēdējos gados mājinieku lielākās cerības saistījušās ar pasaules ceturto raketi Endiju Mareju, kuram gan, kā precīzi norādījusi ASV tenisa leģenda Andrē Agasi, nav paveicies ar profesionāļa karjeras laiku. Pēdējos desmit gados kungu tenisā dominē trīs milži - Rodžers Federers, Rafaels Nadals un Novāks Džokovičs -, un Marejs allaž palicis to ēnā. Lielas izredzes skotam netiek atvēlētas arī šoreiz, turklāt izloze viņam piespēlējusi īpaši sarežģītu turnīra sākumu. Jau pirmajā kārtā jātiekas ar neseno pasaules Top 10 tenisistu Nikolaju Davidenko, bet otrajā kārtā draud tikšanās ar zāliena kortos spēcīgo Ivo Karloviču. Lai iekļūtu finālā, Marejam, visticamāk, būs jāuzvar arī spēcīgie spāņi Dāvids Ferers un Rafaels Nadals.

Kungu turnīrā reti kurš šaubās par to, ka kausu izcīnīs kāds no jau iepriekš minētajiem «trīs vaļiem», turpretim dāmu sacensībās prognozēt uzvarētāju ir krietni sarežģītāk. Pēdējos sešos Grand Slam sērijas turnīros bijušas sešas dažādas čempiones. Pērn Vimbldonā negaidīti triumfēja čehiete Petra Kvitova, bet šoreiz ar pirmo numuru izlikta krieviete Marija Šarapova, kura nesen uzvarēja Francijas Atklātajā čempionātā.

Turnīrs pirmdien sāksies ar pasaules ranga līdera un pašreizējā Vimbldonas čempiona Novāka Džokoviča cīņu pret pieredzējušo spāni Huanu Karlosu Ferero, kurš šajā turnīrā divreiz sasniedzis ceturtdaļfinālu. Pēc tam centrālajā kortā dosies dāmu pirmā rakete Šarapova, kuras pretiniece būs Austrāliju pārstāvošā tautiete Anastasija Rodionova.

Vēlā pēcpusdienā centrālajā kortā dosies arī Latvijas tenisists Ernests Gulbis (87. vieta pasaules rangā). Viņš ar savu pirmās kārtas pretinieku Tomāšu Berdihu (7.) pa reizei ticies katrā no pēdējiem trim gadiem. 2010. gadā uz cietā seguma Memfisā Ernests izcīnīja uzvaru, bet pārējās divās reizēs labāk veicies čeham. Gatavojoties Vimbldonai, Gulbis uz zāliena seguma piedalījās Queens Club turnīrā, kur pirmajā kārtā ar 3:6, 4:6 piekāpās itālim Simonem Bolelli (120.), bet pēc tam paraugspēlē Londonā ar 7:6, 6:7, 4-10 piekāpās spānim Fernando Verdasko (16.).

Vimbldonas kortos šovasar notiks arī olimpiskais tenisa turnīrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi