Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

WTA rangs: Ostapenko saglabā 80.vietu, Sevastovai 22 pozīciju kāpums

Latvijas tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova pēc piecu uzvaru gūšanas Maskavas WTA Premier sērijas turnīrā šonedēļ jaunākajā WTA rangā pakāpusies par 22 vietām uz 112.pozīciju.

Sevastova sacensībās pārvarēja ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī divas vienspēļu pamatturnīrā, kopā tiekot pie 125 WTA vienspēļu ranga punktiem. Līdz ar to šis viņai kļuva par sekmīgāko turnīru kopš karjeras atsākšanas.

Šobrīd Sevastova no WTA ranga pirmā simtnieka atpaliek par 99 punktiem.

Tikmēr Latvijas tenisa pirmā rakete joprojām ir Aļona Ostapenko, kura Maskavas turnīrā kvalifikācijas otrajā kārtā piekāpās Sevastovai. Viņa jaunākajā WTA vienspēļu rangā saglabājusi 80.pozīciju.

Savukārt sešu pozīciju kāpumu šonedēļ guvusi Diāna Marcinkēviča, kura nu rangā ieņem 348.vietu, bet Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe šobrīd pasaules rangā atrodama 1075.pozīcijā.

Tikmēr pirmo vietu pasaules rangā jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē. Otrā joprojām ir rumāniete Simona Halepa, bet uz trešo pozīciju pirmoreiz karjerā pakāpusies spāniete Garvinje Mugurusa, apsteidzot slaveno krievieti Mariju Šarapovu.

Piektā joprojām ir čehiete Petra Kvitova, kurai seko poliete Agņeška Radvaņska, septītajā vietā atrodama Angelika Kerbere no Vācijas, astoto vietu ieņem čehiete Lūcija Šafāržova, bet desmitnieka noslēgumā ir itāliete Flavija Peneta, kura pēc šīs sezonas plāno noslēgt karjeru, un talantīgā šveiciete Tīmea Bačinski.

Iepriekšējā nedēļā notika pēdējie divi sezonas parastie WTA turnīri. Maskavā uzvaru svinēja pieredzējusī mājiniece Svetlana Kuzņecova, kura finālā ar 6-2, 6-1 apspēlēja citu krievieti Anastasiju Pavļučenkovu. Pirms tam ceturtdaļfinālā Kuzņecova pieveica Sevastovu, bet šonedēļ viņa WTA rangā pakāpusies par sešām pozīcijām uz 26.vietu. Savukārt Luksemburgas WTA International turnīrā triumfēja japāniete Misaki Doi, kurai tas ir pirmais tituls karjerā. Šonedēļ Doi jaunākajā rangā pakāpusies par 32 vietām uz 60.pozīciju.

Jau svētdien sākās sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīrs WTA Finals, tiesa, tajā nepiedalīsies Viljamsa, kura vēlas atkopties no sezonas laikā gūtajām traumām.

Arī dubultspēļu rangā Latvijas pirmās raketes gods pieder Ostapenko, kura pakāpusies par 20 vietām un nu ieņem 153.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords. Marcinkēviča pakāpusies par sešām vietām uz 256.pozīciju, Sevastovai četru vietu kāpums un 281.pozīcija, bet Denīza Marcinkēviča atrodama 934.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi