Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Bayern svin otro uzvaru Čempionu līgā; Mančestras United tikai punkts Doņeckā

Pārliecinošu uzvaru UEFA Čempionu līgas futbolā spēlē trešdien izcīnīja pagājušās sezonas spēcīgākā komanda Minhenes "Bayern", kas ar rezultātu 3:1 (1:0) izbraukumā uzveica Anglijas vienību Mančestras "City". 

Uzvaru nespēja izcīnīt arī otra Mančestras vienība "United", kas izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Ukrainas komandu Doņeckas "Šahtar". 

Mančestrā notikušajā mačā starp "City" un "Bayern" pagājušās sezonas spēcīgākā Eiropas komanda guva pirmos trīs vārtus, precīzi sitot Frankam Riberī, Tomasam Milleram un Arjēnam Robenam. Goda vārtus "City" komanda iesita 79.minūtē, kad izcēlās Alvaro Negredo.

"Pirmajos divos mačos esam ieguvuši sešus punktus, sperot labu soli pretī iekļūšanai nākamajā posmā. Uzskatu, ka dominējām spēlē," pēc mača teica "Bayern" komandas galvenais treneris Hoseps Gvardiola. 

Vēl vienā D grupas mačā pie savas pirmās uzvaras tika pašlaik savainotā Latvijas futbola izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Maskavas CSKA, kas ar rezultātu 3:2 (2:1) savā laukumā pārspēja Čehijas vienību Plzeņas "Viktoria". 

Cauņa pirmajā kārtā nospēlēja visas 90 minūtes, kad CSKA viesos ar 0:3 zaudēja "Bayern", tomēr pašlaik viņš ārstē pirksta lūzumu, tāpēc šajā spēlē nevarēja doties laukumā. 

Jau spēles ceturtajā minūtē viesus vadībā izvirzīja pussargs Františeks Rajtorals, bet puslaika vidū desmit minūšu laikā mājinieku rindās izcēlās serbu pussargs Zorans Tošičs un japāņu pussargs Keisuke Honda.

Cerības atspēlēties 12 minūtes pirms mača beigām Čehijas klubam samazināja aizsargs Radims Reznīks, kurš raidīja bumbu savas vienības vārtos. Lai arī kompensācijas laika pirmajā minūtē slovāku uzbrucējs Mareks Bakošs "Viktoria" komandai vienus vārtus atguva, izlīdzinājuma panākšanai ar to bija par maz.

Šīs grupas kopvērtējumā tagad "Bayern" kontā ir seši punkti, CSKA un "City" izcīnījušas pa trim punktiem, bet "Viktoria" komanda zaudējusi abās spēlēs. 

Tikmēr Mančestras "United" komanda galvenā trenera Deivida Moiza vadībā jau vietējā čempionātā aizvada sliktāko sezonas sākumu 24 gadu laikā un trešdien nespēja uzvarēt arī UEFA Čempionu līgas spēlē. 

Šajā mačā rezultātu jau pirmajā puslaikā atklāja Denijs Velbeks, bet 14 minūtes pirms pamatlaika beigām izlīdzinājumu panāca brazīliešu uzbrucējs Taišuns. Šajā mačā Mančestras vienībai palīdzēt nevarēja savainotais Veins Rūnijs.

"Šis mums ir noderīgs punkts, turklāt nebija viegls," pēc mača izteicās Moizs. ""Šahtar" komandai mājas spēlēs ir laba uzvaru un zaudējumu attiecība." 

Otrajā puslaikā šajā mačā laukumā izgāja pieredzējušais velsietis Raiens Gigss, aizvadot 145.spēli UEFA Čempionu līgā un apsteidzot Raula rekordu. Gigss nākamajā mēnesī kļūs 40 gadus vecs. Savu debiju UEFA Čempionu līgā Gigss piedzīvoja pirms vairāk nekā 20 gadiem, kad tikās ar Ungārijas komandu Budapeštas "Kispest Honved". 

Otrajā A grupas mačā Vācijas komanda Leverkūzenes "Bayer" ar 2:1 (1:0) savā laukumā dramatiski pārspēja Sosjedadas "Real" futbolistus. 

Spēles pirmā puslaika beigās un otrā puslaika sākumā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet uzvaru "Bayer" nodrošināja vien kompensācijas laikā, kad nekļūdīgs bija Jenss Hēglers. 

Kopvērtējumā pēc divām kārtām Mančestras un Doņeckas vienībām ir pa četriem punktiem, tām ar trim punktiem seko "Bayer", bet Sosjedadas vienība cīnās bez punktiem. 

Punktus pārsteidzoši zaudēja arī Itālijas čempione Turīnas "Juventus", kas savā laukumā nospēlēja 2:2 (0:1) ar Turcijas vienību Stambulas "Galatasaray". 

Pēc tam, kad 36.minūtē rezultātu atklāja viesu spēlētājs Didjē Drogbā, izlīdzinājumu 78.minūtē panāca Arturo Vidals, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. 

87.minūtē Fabio Kvagliarela jau vadībā izvirzīja "Juventus", tomēr minūti vēlāk uz maiņu uznākušais Umuts Buluts panāca 2:2.

Kā ziņots, pēc tam, kad pirmajā kārtā "Galatasaray" ar 1:6 savā laukumā apkaunojoši zaudēja Spānijas komandai Madrides "Real", no tās galvenā trenera amata tika atlaists Fatihs Terims, kurš vada arī Turcijas nacionālo valstsvienību. 

Savukārt otrajā B apakšgrupas mačā otro pārliecinošo uzvaru izcīnīja Madrides "Real", kas ar 4:0 (1:0) pieveica Dānijas spēcīgāko vienību "Kobenhavn". Pa diviem vārtiem guva Krištianu Ronaldu un Anhels di Marija. 

Zīmīgi, ka šajā mačā apdraudēts kļuva vēl viens spāņu zvaigznes Raula rekords - vārtsargs Ikers Kasiljass izgāja laukumā 129 UEFA Čempionu līgas spēlē un tikai par vienu maču atpaliek no Raula rekorda tieši "Real" rindās. 

Kopvērtējumā "Real" komandai ir seši punkti un pārliecinoša vadība grupā. Pie diviem punktiem tikusi "Juventus" komanda, bet "Kobenhavn" un "Galatasaray" vienībai ir pa vienam punktam. 

Tikmēr C grupā pie pārliecinošas uzvaras tika Francijas čempione Parīzes "Saint-Germain", kas ar 3:0 (3:0) savā laukumā uzveica Portugāles vienību Lisabonas "Benfica", visas reizes precīzi sitot jau līdz 30.minūtei. Divus vārtus guva Zlatans Ibrahimovičs. 

Savukārt vēl vienā cīņā Grieķijas vienība Pireju "Olympiacos", pateicoties Kostantīna Mitroglu "hat-trick", ar 3:0 (1:0) izbraukumā uzveica Beļģijas komandu Briseles "Anderlecht". 

Kopvērtējumā tagad "Saint-Germain" kontā ir seši punkti, pa vienam panākumam ir "Olympiacos" un "Benfica" kontā, bet "Anderlecht" cīnās bez punktiem. 

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā. 

Savukārt turnīra fināls plānots 2014.gada 24.maijā Portugāles pilsētā Lisabonā.
Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas čempioni Minhenes "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu šīs valsts klubu Dortmundes "Borussia".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi