Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bayern vēl vairāk nostiprinās bundeslīgas vadībā

Minhenes Bayern vienība trešdien Vācijas futbola bundeslīgas 16.kārtas spēlē savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja turnīra pastarīti Koln, palielinot pārsvaru kopvērtējumā.

Vienīgos vārtus Bayern labā 60.minūtē guva Roberts Levandovskis, kurš no tuvas distances izmantoja teicamu Tomasa Millera piespēli.

Minhenes vienība čempionātā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, kamēr Koln, kurā sezonu sāka tagad jau futbolista karjeru noslēgušais Artjoms Rudņevs, šosezon Vācijas bundeslīgā joprojām ir bez uzvarām, 16 mačos piedzīvojot 13 zaudējumus.

Bayern komandai piederēja liels pārsvars, taču viesus vairākās epizodēs glāba vārtsargs Timo Horns, taču arī viņš bija bezspēcīgs pēc Millera un Levandovska saspēles, poļu futbolistam gūstot savus 15.vārtus šīs sezonas čempionātā.

"Izņemot spēles beigas, Koln komanda tikai aizstāvējās, tāpēc šis mačs nebija vienkāršs," Millers norādīja, ka pārvarēt ciešo pretinieku aizsardzību nebija nemaz tik viegli.

Tikmēr uz otro vietu turnīra tabulā pakāpusies Gelzenkirhenes Schalke 04, kas mājās ar 3:2 (1:0) uzveica Augsburg futbolistus.

Schalke 04 spēles 47.minūtē izvirzījās vadībā ar 2:0, taču otrajā puslaikā Augsburg prata atspēlēties un 79.minūtē panākt izlīdzinājumu, otros vārtus gūstot ar 11 metru soda sitienu. Savukārt vēl viena "pendele", šoreiz jau uz viesu vārtiem, izrādījās izšķirošā šajā cīņā, kuru 83.minūtē realizēja Gelzenkirhenes kluba futbolists Daniels Kaliguri.

Vēl vienā trešdien aizvadītā mačā Leverkūzenes Bayer mājās ar 1:0 (1:0) uzveica Brēmenes Werder, pakāpjoties uz ceturto vietu turnīra tabulā. Šajā mačā vienīgie vārti tika gūti spēles 11.minūtē, kad izcēlās Lukass Alaru.

Jau vēstīts, ka otrdien Dortmundes Borussia viesos ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Mainz 05 vienību, pārtraucot savu neveiksmju sēriju.

Dortmundes vienība septembra beigās bija bundeslīgas kopvērtējuma līdere, bet nākamajās astoņās Vācijas čempionāta spēlēs cieta piecus zaudējumus un trīs mačos nospēlēja neizšķirti. Svētdien no komandas galvenā trenera amata tika atbrīvots nīderlandiešu speciālists Peters Boss, kura vietā stājās austrietis Pēters Štēgers, kurš nedēļu pirms tam bija zaudējis darbu Koln vienībā.

Borussia abus vārtus guva otrajā puslaikā. Vispirms spēles 55.minūtē bumba pēc centrējuma soda laukumā atsitās pret vārtu stabu, to savā rīcībā iegūstot grieķu aizsargam Sokratim Papastatopulosam, kurš atklāja cīņas rezultātu. Savukārt minūti pirms pamatlaika beigām Gabonas uzbrucējs Pjērs Emeriks Obamejangs apmānīja trīs pretinieku aizsargus un vārtsargu, atdodot piespēli japāņu pussargam Šindži Kagavam, kurš panāca 2:0 Borussia labā.

"Esam ļoti laimīgi un atviegloti. Bija diezgan smagi uzsākt šo spēli. Otrais puslaiks bija labāks un tajā kontrolējām spēles gaitu. Komandai ir liels potenciāls," pēc mača teica Štēgers, kurš bundeslīgas spēlēs nebija uzvarējis kopš 20.maija.

Tikmēr iepriekšējās sezonas vicečempione un kopvērtējuma otrās pozīcijas īpašniece Leipzig viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar VfL Wolfsburg futbolistiem.

Bundeslīgas kopvērtējumā līderei Bayern ir 38 punkti 16 mačos, tuvāko sekotāju Schalke 04 apsteidzot par deviņiem punktiem. Vēl par punktu atpaliek Leipzig, tikmēr ceturtā ir Leverkūzenes Bayer, kas tikusi pie 27 punktiem.

Nedēļas nogalē Vācijas čempionātā tiks aizvadītas arī 17.kārtas cīņas, pēc kurām turnīrā būs ziemas pārtraukums

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi