Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Chelsea savā laukumā Čempionu līgas mačā cieš negaidītu zaudējumu pret Basel; Mesi vēsturisks hettriks

Viens no labākajiem Anglijas futbola klubiem un aizvadītās sezonas UEFA Eiropas līgas uzvarētāji Londonas "Chelsea" trešdienas vakarā negaidīti cieta zaudējumu UEFA Čempionu līgas pirmajā mačā, savā laukumā ar 1:2 (1:0) atzīstot Šveices labākās vienības "Basel" pārākumu. 

Šī bija pazīstamā portugāļu speciālista Žozē Mourinju atgriešanās Čempionu līgā pie "Chelsea" stūres, taču jau pirmajā E apakšgrupas mačā nācās samierināties ar negaidītu zaudējumu. Spēli aktīvāk iesāka mājinieki, kamēr "Basel" cerēja uz pretuzbrukumiem. 

Tieši Londonas klubs īsi pirms došanās puslaika pārtraukumā izvirzījās vadībā, kad rezultātu atklāja brazīlietis Oskars. Otrajā puslaikā "Chelsea" turpināja apdraudēt pretinieku vārtus, taču bumbu tajos raidīt vairs neizdevās. Kas neizdevās Londonas klubam, tas izdevās Šveices vienībai. 71.minūtē savus iespēju izmantoja "Basel" futbolists ēģiptietis Mohameds Salahs, izlīdzinot rezultātu, bet desmit minūtes vēlāk pēc stūra sitiena Marko Štrellers panāca jau 2:1 Šveices komandas labā. 

Zīmīgi, ka Londonas klubam šis jau ir otrais zaudējums pēc kārtas - aizvadītajā nedēļas nogalē premjerlīgas ietvaros ar 0:1 izbraukumā nācās atzīt Liverpūles "Everton" pārākumu. 

Pēdējo reizi "Chelsea" un "Basel" tikās Eiropas līgas pusfinālā, kas norisinājās maijā. Divu spēļu summā ar rezultātu 5:2 uzvaru izcīnīja Londonas vienība. 

Otrā šīs grupas spēlē Vācijas klubs Gelzenkirhenes "Schalke 04" savā laukumā ar 3:0 pārliecinoši apspēlēja Rumānijas čempionus Bukarestes "Steaua". Pa vārtiem vāciešu labā guva japānis Atsuto Učida, jaunieguvums Ganas izlases pussargs Kevins Prinss Boatengs un talantīgais Juliāns Drakslers. 

Tikmēr vēsturisku "hat trick" trešdienas vakarā guva slavenais argentīniešu uzbrucējs Lionels Mesi, kurš sevis pārstāvētajai "Barcelona" komandai H grupas mačā palīdzēja pārliecinoši pieveikt Nīderlandes vienību Amsterdamas "Ajax" ar 4:0 (1:0). 

Pēc šī mača Mesi Čempionu līgas turnīrā guvis jau 62 vārtus, atpaliekot tikai no leģendārās Madrides "Real" zvaigznes spāņa Raula, kurš šajās sacensībās pretinieku vārtsargus pārspējis 71 reizi. Mesi šis jau bija ceturtais "hat trick" Čempionu līgas mačos, kas ir visu laiku labākais rādītājs. 

Tikmēr citā H grupas mačā Itālijas titulētā vienība "AC Milan" savā laukumā ar 2:0 (0:0) pieveica Skotijas čempionus Glāzgovas "Celtic". Itālijas komanda uzvaru nodrošināja vien pašā mača izskaņā, kad 82.minūtē rezultāts tika atklāts pēc kolumbiešu aizsarga Kristiana Zapatas sitiena, savukārt četras minūtes vēlāk Sulejs Muntari dubultoja rezultāta pārsvaru. 

Savukārt F apakšgrupas mačā neveiksmi pret Itālijas vicečempioniem "Napoli" piedzīvoja aizvadītās sezonas Čempionu līgas fināliste Dormundes "Borussia" no Vācijas, kas izbraukumā bija spiesta atzīt pretinieku pārākumu ar 1:2 (0:1). 

Ar zaudējumu nebija mierā arī "Borussia" galvenais treneris Jirgens Klops, kurš par bļaušanu uz tienesi tika izraidīts uz tribīnēm, savukārt pirmajā puslaikā sarkano kartiņu izpelnījās Dortmundes kluba vārtsargs Romans Veidenfellers, kurš nospēlēja ar roku ārpus sava soda laukuma. 

Pie panākuma šajā grupā tika arī Londonas "Arsenal" no Anglijas, kas izbraukumā ar 2:1 (0:0) pārspēja Francijas klubu Marseļas "Olympique". Londonas kluba rindās pie vārtu guvumiem tika Teo Valkots un Ārons Remzijs, bet goda vārtus Francijas komanda guva vien kompensācijas laikā, kad no 11 metru soda sitiena atzīmes izcēlās Ganas uzbrucējs Džordans Ajevs. 

Tikmēr neveiksmi pirmajā Čempionu līgas mačā piedzīvojusi viena no Krievijas labākajām komandām Snaktpēterburgas "Zeņit", kas izbraukumā G grupas mačā ar 1:3 piekāpās sezonu labi iesākušajai Spānijas vienībai Madrides "Atletico". 

Mača 58.minūtē Sanktpēterburgas brazīliešu uzbrucējam Halkam izdevās izlīdzināt rezultātu (1:1), taču pēcāk iniciatīvu savās rokās pārņēma "Atletico", kas, pateicoties Ardam Turanam un brazīliešu uzbrucējam Leonardu Baptištau, spēja mača izskaņā uzvarēt ar 3:1. 

Tāpat šajā grupā uzvaru izcīnīja arī Portugāles "Porto", kas izbraukumā ar 1:0 (0:0) spraigā duelī pārspēja Vīnes "Austria" no Austrijas. Vienīgos vārtus uzvarētāju labā guva argentīnietis Luiss Gonsaless, kurš izcēlās 55.minūtē. 

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā. 

Savukārt turnīra fināls plānots 2014.gada 24.maijā Portugāles pilsētā Lisabonā. 

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas klubs Minhenes "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja Dortmundes "Borussia".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi