Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jelgavas futbolisti trešo gadu pēc kārtas izcīna Latvijas kausu

Jelgavas futbolisti svētdien Slokas stadionā Latvijas kausa izcīņas finālā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Jūrmalas Spartaka vienību, trešo gadu pēc kārtas un ceturto reizi komandas vēsturē tiekot pie šīs trofejas.

Vienīgos vārtus spēles 20.minūtē guva Jelgavas vienības ukraiņu leģionārs Kirilo Siličs.

Jelgavas komanda, kuru otrdien atstāja līdzšinējais galvenais treneris Vitālijs Astafjevs, atkārtoja 2010., 2014. un 2015. gadā gūtos panākumus.

Jelgava iegūstot kausu trešo gadu pēc kārtas, kļuva par sesto klubu, kam izdevies šāds sasniegums. Iepriekš trīs gadus pēc kārtas kausu virs savas galvas cēlušas arī Skonto (2000.-2002.), Ventspils (2003.-2005.), Liepājas Sarkanais metalurgs (1953.-1955.), AVN (1950.-1952.) un Rīgas Celtnieks (1984.-1986.) vienības.

Cīņas pirmajā puslaikā abas komandas centās spēlēt aktīvi un sākumā neliels pārsvars bija Spartakam, tomēr viņiem nesekmējās ar momentu veidošanu un noslēgšanu. Jelgava vairākas reizes veica pretuzbrukumus. Vienā no tiem jelgavnieki atklāja rezultātu spēles 20.minūtē, kad pa labo malu savu pretinieku skaisti apspēlēja Boriss Bogdaškins, kurš piespēlēja Gļebam Kļuškinam, kurš savukārt pāradresēja bumbu uz soda laukumu, kurā veiklākais izklupienā bija Siličs, raidot bumbu zem vārtu pārliktņa.

Nonākot iedzinējos Spartaka futbolisti kļuva vēl aktīvāki, tomēr īsteni bīstamus momentus izveidot pirmajās 45 spēles minūtēs viņiem neizdevās, tāpēc atpūtā jelgavnieki devās, esot vadībā ar 1:0.

Arī otrajā periodā laukumā ritēja līdzvērtīga cīņa, taču mača beigu daļā Spartaks futbolisti arvien lielākiem spēkiem devās uz priekšu. Vislabākā izdevība panākt neizšķirtu bija Vladislavam Kozlovam, taču viņa 84.minūtē no soda laukuma vidus sisto bumbu droši tvēra pieredzējušais Jelgavas vārtsargs Kaspars Ikstens.

Spēles beigas bija ļoti emocionālas, jo kompensācijas laikā jūrmalnieki lieliem spēkiem devās uz pretinieku vārtiem. Bumba reizi arī pabija viesu komandas cietoksnī, taču tobrīd ar roku nospēlēja Kozlovs, kurš saņēma sarkano kartīti un tika noraidīts no laukuma. Atlikušajā nepilnajā minūtē Spartaks vairs neko neizveidoja un Jelgava futbolisti varēja mesties vētrainās svinībās, atzīmējot arī komandas biedru Ginta Freimaņa un Igora Savčenkova papildinājumus ģimenē.

Kā virslīgas komandas abi finālā iekļuvušie klubi kausa izcīņu sāka no astotdaļfināla, kurā Jelgava ar 1:0 uzvarēja pirmās līgas čempioni Caramba/Dinamo, kamēr Spartaks ar 6:1 pārspēja Preiļu BJSS futbolistus. Ceturtdaļfinālā jelgavnieki ar 3:2 pārspēja Babīti, bet Spartaks ar 3:1 uzveica Skonto.

Savukārt pusfinālā, kur uzvarētājs tika noskaidrots divu spēļu summā, Jelgava ar 2:1 uzvarēja Ventspili, kamēr jūrmalnieki ar 2:0 pieveica Daugavpili.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi