Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Noah Jurmala divreiz izvirzās vadībā un svin pirmo uzvaru virslīgā kluba vēsturē

Divu Daugavpils komandu cīņā piektdien Optibet Latvijas futbola virslīgas 12.kārtas spēlē Noah Jurmala divreiz izvirzījās vadībā un svinēja pirmo uzvaru virslīgā kluba vēsturē.

Spēlē Daugavpils stadionā "Celtnieks" mājinieku lomā esošā "Daugavpils" piekāpās Daugavpils "Noah Jurmala" ar 1:2 (0:1).

Vārtus mājinieku labā guva Valerijs Afanasjevs, bet viesiem izcēlās Alans Siņeļņikovs un Klāvs Kramēns.

Pirmā puslaika 11.minūtē pirmo reizi jaunā kluba vēsturē "Noah Jurmala" izvirzījās vadībā, Siņeļņikovam realizējot 11 metru soda sitienu.

Vairāk uzbruka mājinieki, taču viesus vairākkārt glāba gan pārliktnis, pa kuru Afanasjevs trāpīja pēc brīvsitiena mača 47.minūtē, gan neprecīzas pēdējās darbības uzbrukumā.

Tomēr 68.minūtē Afanasjevs savu panāca, izlīdzinot rezultātu - 1:1.

Bija vēl vārtu gūšanas iespējas, vairāk gan "Daugavpils" izpildījumā, kurai gandrīz visu maču bija jāatspēlājas, taču veiksme šoreiz bija "Noah Jurmala" pusē.

73.minūtē pēc centrējuma no kreisās puses vārtus, kas vēlāk izrādījās uzvaras vērtībā, guva Kramēns - 2:1 "Noah Jurmala" labā.

Turnīra vadībā ar 22 punktiem desmit spēlēs ir "Riga", bet ar 20 punktiem deviņos mačos seko RFS un "Valmiera". Astoņās cīņās pie 13 punktiem tikusi "Daugavpils", 12 punkti astoņos dueļos ir "Liepājai", bet "Metta" un "Spartaks" seko ar sešiem punktiem attiecīgi deviņās un astoņās spēlēs. "Ventspilij" ir četri punkti astoņās cīņās, bet trīs punkti četrās spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala" futbolistiem.

"Daugavpils" pēc diviem zaudējumiem (0:4 pret čempioni "Riga" un 0:1 pret "Liepāju") pēdējā spēlē ar 3:0 sagrāva Jūrmalas "Spartaku".

Tikmēr "Noah Jurmala" pirms piektdienas mača bija aizvadījusi vien trīs spēles, piedzīvojot trīs zaudējumus - pret Jūrmalas "Spartaku" ar 0:5, pret RFS ar 2:4 un pret "Valmieru" ar 0:2.

Kamēr komanda ar katru spēli uzlabo sniegumu, "Noah Jurmala" dalība virslīgā joprojām ir atkarīga no Sporta arbitrāžas tiesas (CAS), kas lēma klubam piešķirt pagaidu LFF-A licenci dalībai virslīgas čempionātā. CAS aizvien turpina izskatīt šo lietu.

Mājinieku lomā esošajai "Daugavpilij" pa diviem vārtiem līdz šim bija guvis Raivis Ķiršs un Kaspars Kokins, bet "Noah Jurmala" vienībā visus vārtus (abus) bija guvis Čikezijs Nvaorisa.

12.kārtas pirmajā spēlē "Riga" mājās ar 2:1 (0:1) uzvarēja Jūrmalas "Spartaku".

Šo kārtu izlaiž "Metta".

Vāl piektdien plkst.18 neklātienes cīņā par pirmo vietu turnīra tabulā RFS viesosies pie "Liepājas", bet "Valmiera" - pie "Ventspils".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi