Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Noah Jurmala izcīna punktu Ventspilī, bet zaudē Nvaorisu

Optibet Latvijas futbola virslīgas jaunpienācēja Daugavpils Noah Jurmala pirmdien 13.kārtas spēlē viesos cīnījās neizšķirti 2:2 (1:0) ar Ventspili, taču zaudēja savu uzbrukuma līderi Miraklu Nvaorisu.

Ventspilnieki pirmdien pārtrauca trīs "sauso" zaudējumu sēriju, kamēr daugavpilieši tika pie punktiem otrajā mačā pēc kārtas.

Pirmā puslaika nogalē viesi saņēma pamatīgu triecienu, jo pēc sadursmes ar "Ventspils" futbolistu Robinu Kokarīti neveiksmīgi piezemējās no Jūrmalas "Spartaka" īrētais Nvaorisa, kurš guva kājas lūzumu. 

Pēc aptuveni 20 minūšu pauzes spēle atsākās un ventspilnieku aizsardzība zaudēja koncentrēšanos, kas ciemiņiem 44.minūtē ļāva panākt 1:0. Daugavpiliešiem vārtus guva Vladislavs Sirotovs, kurš pēc paša izdarītā sitiena bija pirmais pie atlēkušās bumbas un ar atkārtotu mēģinājumu raidīja to mērķī.

Spēles 50.minūtē pēc pārkāpuma pret Oļehu Siņicu uz "Noah Jurmala" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Bojans Kneževičs neitralizēja Jurija Tkačuka izdarīto sitienu, taču pirmais pie atsistās bumbas bija Dragoļubs Andželkovičs, serbu uzbrucējam panākot 1:1.

Desmit minūtes vēlāk pēc piespēles soda laukumā viesus pārspēja Marks Kurtišs, ventspilnieku uzbrucējam gūstot savus piektos vārtus sezonā. Tiesa, 72.minūtē, pēc stūra sitiena aizsardzībā apjukušos kurzemniekus sodīja Oleksijs Babirs, kurš panāca 2:2.

Tuvojoties mača beigām, abu komandu futbolisti nedaudz izplūcās, kā dēļ mača galvenajam tiesnesim Jevgēnijam Vasjukovam vairākas reizes nācās izvilkt un parādīt dzelteno kartīti.

"Noah Jurmala" spēli aizvadīja tikai ar četriem futbolistiem rezervē.

Zīmīgi, ka laukumā tikās vissenākā no aktīvajām virslīgas komandām "Ventspils" ar turnīra jaunpienācēju "Noah Jurmala", kuras nākotne augstākajā līgā ir miglā tīta.

Kurzemniekus gan vajā sportiskās un finansiālās nedienas, kā dēļ arī atbilstoši priekšpēdējā vieta turnīra tabulā, apsteidzot tikai šodienas pretinieci. "Ventspils" pēc uzvaras 5:2 pār "Metta" komandu cieta trīs "sausos" zaudējumus pēc kārtas.

Tikmēr "Noah Jurmala" (faktiski - Daugavpils "Lokomotiv") virslīgā ieradās ar trīs zaudējumiem pēc kārtas, bet iepriekšējā spēlē "derbijā" ar 2:1 uzvarēja "Daugavpili". 

Sezonas vienīgajā uzvarā Kurzemes klubam četrus vārtus guva Marks Kurtišs, kurš virslīgas labāko bombardieru sarakstā ieņem ceturto vietu.

Kārtas turpinājumā otrdien RFS mājās uzņems Jūrmalas "Spartaku", bet noslēgumā trešdien "Metta" mājās cīnīsies ar "Daugavpili" un "Valmiera" mēros spēkus ar "Liepāju". Šo kārtu izlaiž valsts čempione "Riga".

Turnīra vadībā ar 23 punktiem desmit spēlēs ir RFS komanda, kurai ar tādu pašu bilanci seko "Valmiera", bet trešā ar 20 punktiem ir "Riga". Tālāk ar 13 punktiem astoņās spēlēs ir "Daugavpils", bet piekto vietu ar 12 punktiem deviņās cīņās ieņem "Liepāja". Tālāk ar sešiem punktiem deviņos dueļos seko "Metta" un "Spartaks", piecus punktus desmit spēlēs iekrājusi "Ventspils", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem piecos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi