Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Riga futbola klubā konstatēti 16 pozitīvi Covid-19 gadījumi; daļa kontaktējušies ar citu komandu

Latvijas futbola čempionvienībā Riga konstatēti 16 pozitīvi Covid-19 gadījumi, informē vienība.

No inficētajām personām 14 ir futbolisti. Kluba darbība uz laiku tiek apturēta.

"Riga" jau vakar ziņoja, ka astoņiem futbolistiem konstatēta paaugstināta ķermeņa temperatūra, tāpēc pieņemts lēmums uz laiku apturēt treniņprocesu. Pirmdien visiem futbolistiem tika veiktas Covid-19 pārbaudes.

Galvaspilsētas klubs ziņoja, ka Covid-19 testi kopumā veikti 52 "Riga" pārstāvjiem.

"Riga" klubs informējis Latvijas Futbola federāciju (LFF) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), ka vairāki ar Covid-19 inficētie futbolisti bija ciešā kontaktā ar citas virslīgas komandas vairākiem futbolistiem.

Šobrīd ir izlašu pārtraukums un "Riga" savu līdz šim pēdējo spēli aizvadīja 7.novembrī. Oficiāli nav paziņots, ar kuras komandas spēlētājiem inficētie futbolisti bijuši kontaktā, taču ir zināms, ka ārpus futbola ļoti draudzīgas saites ir vairākiem "Riga" un RFS vienību leģionāriem.

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" sapulcē piektdien ar balsu vairākumu tika pieņemts lēmums atbalstīt priekšlikumu neturpināt "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sezonu sarežģītās Covid-19 situācijas dēļ, taču pirmdien šo priekšlikumu nav pieņēmusi LFF.

Virslīgas paziņojumā uzsvērts, ka Covid-19 saslimstības rādītāji Latvijā turpina palielināties, bet pirmie inficētie jau noteikti arī Latvijas nacionālajā futbola izlasē, kur kandidātu lokā ir 19 virslīgas spēlētāji. Tiem atgriežoties klubu sastāvā un pastāvot iespējai ar slimību aplipināt citus futbolistus, tas var ietekmēt situāciju klubos.

Kā otrdien aģentūrai LETA atklāja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, šodien tiks lemts par iespējām turpināt vai pārtraukt virslīgas turnīru.

Futbola virslīgā šobrīd vēl nav noskaidrots čempions, taču "Riga" komandai titula nodrošināšanai atlikušajās divās spēlēs pietiek ar vienu punktu. Cerības uz titulu nav zaudējusi RFS, kurai jāuzvar atlikušie trīs mači, cerot, ka "Riga" netiks pie punktiem.

Tāpat vēl turpinās cīņa par bronzu - trešo vietu izcīnījusī komanda nākamajā sezonā spēlēs UEFA Eiropas Konferenču līgā. Divus mačus pirms sezonas beigām nav zināma arī komanda, kas piedalīsies pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā un komanda, kas pametīs augstāko līgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi