Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Anglijas čempioni Mančestras City Eirokausu sezonu noslēdz bez uzvarām

Vēl vienu neveiksmi UEFA Čempionu līgas sacensībās futbolā otrdien piedzīvoja Anglijas čempionvienība Mančestras City, izstājoties no turpmākām šīs sezonas Eirokausu sacensībām.

Tikmēr uzvaru savās apakšgrupās otrdien izcīnīja Francijas vienība Parīzes Saint-Germain, Gelzenkirhenes Schalke 04 no Vācijas un Vācijas čempione Dortmundes Borussia.

Par "nāves grupu" sauktajā D apakšgrupā otrdien pēdējās, sestās, kārtas mačā Borussia pieveica City ar rezultātu 1:0 (0:0). Šajā mačā vienīgos vārtus 57.minūtē guva Juliāns Šībers. Savukārt mačā starp Spānijas un Nīderlandes čempionēm Madrides Real ar 4:1 (2:0) savā laukumā uzvarēja Amsterdamas Ajax. Šajā cīņā uzvarētājiem divus vārtus guva Hosē Kaljehons.

Uzvaru grupā ar 14 punktiem izcīnīja Borussia komanda, tai ar 11 punktiem sekoja Real, bet Ajax tika pie četriem punktiem un sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas sacensībās. Savukārt City sešās spēlēs tika vien pie trim neizšķirtiem un ar trim punktiem palika pēdējā, ceturtajā, pozīcijā.

Arī A, B un C apakšgrupā pirms otrdienas spēlēm jau bija zināmas komandas, kas sasniegs astotdaļfinālu, un atlika vien noskaidrot galējo vietu secību.

A grupā no pilnīga kauna un palikšanas bez gūtiem vārtiem izglābās Horvātijas komanda Zagrebas Dinamo, kas nospēlēja 1:1 (0:1) ar Ukrainas vienību Kijevas Dinamo. Šajā mačā Zagrebas kluba spēlētājs Ivans Krstanovičs bumbu iesita vārtos kompensācijas laika piektajā minūtē, un šis vienībai bija pirmais un vienīgais vārtu guvums turnīrā šosezon. Mačs Zagrebā tika aizvadīts spēcīgā sniegā, un tā sākuma laiks pat tika pārcelts par aptuveni 15 minūtēm. Savukārt vēl vienā A grupas cīņā Saint-Germain ar 2:1 (1:1) pieveica Portugāles vienību Porto.

Sešās kārtās Saint-Germain tika pie 15 punktiem, un tai divus punktus zaudēja portugāļi. Kijevas Dinamo izcīnīja piecus punktus, bet Zagrebas Dinamo turnīru noslēdza ar vienu punktu.

B grupā pēdējā, ceturtajā, vietā palika Francijas čempionvienība Montpellier, kas bija UEFA Čempionu līgas debitante. Pēdējā mačā Monpeljē vienība nospēlēja 1:1 (0:0) ar Schalke 04, bet jau pirms šīs cīņas tā bija zaudējusi izredzes pakāpties augstāk.

Savukārt vēl vienā cīņā Anglijas komanda Londonas Arsenal izbraukumā ar 1:2 (1:0) piekāpās Grieķijas vienībai Pireju Olympiacos.

Noslēgumā Schalke 04 tika pie 12 punktiem, tai ar desmit punktiem sekoja Arsenal, Olympiacos rēķinā bija deviņi punkti, bet Montpellier sacensības noslēdza ar nieka diviem punktiem.

Tikmēr C apakšgrupā par pastarīti kļuva Beļģijas vienība Anderlecht, kas pēdējā mačā izbraukumā cīnījās 2:2 (0:1) ar Malaga. Savukārt Krievijas komanda Sanktpēterburgas Zeņit, pateicoties Portugāles izlases pussarga Danija gūtajiem vārtiem, izbraukumā ar 1:0 (1:0) spēja uzvarēt Itālijas komandu AC Milan.

Šajā grupā Malaga kontā bija 12 punkti, AC Milan tika pie astoņiem punktiem, Zeņit izcīnīja septiņus punktus, bet Anderlecht tika pie pieciem punktiem.

Kā ziņots, trešdien UEFA Čempionu līgas apakšgrupu sacensības noslēgsies ar E-H apakšgrupu komandu sestās kārtas spēlēm. Šajos mačos jānoskaidro atlikušie trīs astotdaļfināla dalībnieki.

Lielākā intriga ir E grupā, kurā Anglijas komanda Londonas Chelsea var kļūt par pirmo turnīra tā mūsdienu formātā čempioni, kas nākamajā sezonā pēc trofejas izcīnīšanas nepārvar grupu turnīru.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

UEFA Čempionu līgas fināls plānots 2013.gada 25.maijā Vemblija stadionā Londonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Anglijas komanda Londonas Chelsea, kas finālmačā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja Vācijas vienību Minhenes Bayern.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi