Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Anglijas čempioniem Mančestras City otrais zaudējums UEFA Čempionu līgas turnīrā

Otro zaudējumu šīs sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā futbolā trešdien piedzīvoja Anglijas premjerlīgas čempionvienība Mančestras City, kas D grupas trešās kārtas cīņā izbraukumā ar 1:3 (1:1) piekāpās Nīderlandes čempioniem Amsterdamas Ajax.

Šī mača 22.minūtē viesus vadībā izvirzīja Samirs Nasrī, bet pašā pirmā puslaika izskaņā neizšķirtu panāca Sīms de Jongs. Otrā puslaika vidū desmit minūšu laikā precīzi bija Ajax futbolisti Nikolass Moisanders un Kristians Eriksens, nodrošinot uzvaru Amsterdamas klubam.

Tikmēr otrajā šīs grupas cīņā iepriekšējo divu sezonu Vācijas spēcīgākā komanda Dortmundes Borussia savā laukumā ar 2:1 (1:1) pieveica Spānijas čempionvienību Madrides Real. Rezultātu spēles 36.minūtē atklāja Dortmundes kluba poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis, bet jau pēc divām minūtēm savus piektos vārtus šīs sezonas Čempionu līgas turnīrā guva portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu, panākot 1:1. Uzvaru laukuma saimnieki nodrošināja 64.minūtē, kad precīzs bija Marcels Šmelcers.

Pēc trijām kārtām D apakšgrupā, kas nodēvēta arī par "nāves grupu", septiņi punkti ir Borussia kontā, Madrides Real tikusi pie sešiem punktiem, Ajax futbolistu rēķinā trīs punkti, bet Anglijas čempioniem ir viens punkts.

A apakšgrupā trešdien trešo uzvaru trijās spēlēs izcīnīja Portugāles klubs Porto, kas savā laukumā ar 3:2 (2:1) pieveica Ukrainas vienību Kijevas Dinamo. Uzvarētājiem ar diviem precīziem sitieniem izcēlās kolumbietis Džeksons Martiness, kurš mača 78.minūtē guva arī uzvaras vārtus.

Vēl vienā A grupas trešās kārtas spēlē ambiciozā Francijas komanda Parīzes Saint-Germain izbraukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja Zagrebas Dinamo futbolistus no Horvātijas. Abus vārtus viesi guva pirmā puslaika beigu daļā desmit minūšu laikā, kad precīzi bija zviedru uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs un Žeremī Meness.

Šajā grupā tagad Porto komandai ir deviņi punkti, Saint-Germain izcīnījusi sešus punktus, Kijevas Dinamo kontā trīs punkti, bet Zagrebas Dinamo joprojām cīnās bez punktiem.

B grupā pie uzvaras izbraukumā izdevās tikt Vācijas klubam Gelzenkirhenes Schalke 04  kas ar 2:0 (0:0) bija pārāks pār Anglijas komandu Londonas Arsenal. Šajā mačā abi vārti tika gūti otrā puslaika beigās, kad vispirms rezultātu 76.minūtē atklāja Nīderlandes uzbrucējs Klāss Jans Huntelārs, bet desmit minūtes vēlāk precīzi sita cits Nīderlandes futbolists Ibrahims Afelajs.

Otrajā B grupas trešās kārtas cīņā Grieķijas klubs Pireju Olympiacos ar 2:1 (0:0) uzvarēja Francijas čempionvienību Montpellier. Uzvarētājiem pa reizei precīzi sita Vasilis Torosidis un Kosts Mitroglu, bet Montpellier komandā vienīgos vārtus guva Gaetāns Šarbonjē.

Pēc trim kārtām septiņi punkti ir Schalke 04 kontā, Arsenal tikusi pie sešiem punktiem, trīs punktus izcīnījusi Olympiacos komanda, bet Montpellier futbolistiem ir viens punkts.

Savukārt C grupā trešo uzvaru izcīnīja Spānijas klubs Malaga, kas, pateicoties Hoakvina Sančesa gūtiem vārtiem, ar 1:0 (0:0) savā laukumā pieveica Itālijas klubu AC Milan.

Vēl vienā cīņā Krievijas čempionvienība Sanktpēterburgas Zeņit ar 1:0 (0:0) savā laukumā pārspēja Beļģijas klubu Anderlecht. Vienīgos vārtus 72.minūtē guva Aleksandrs Keržakovs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

Šajā grupā deviņi punkti ir Malaga kontā, tai ar četriem punktiem seko AC Milan komanda, Zeņit tikusi pie trim punktiem, bet Anderlecht vienība iekrājusi vienu punktu.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Savukārt UEFA Čempionu līgas fināls plānots 2013.gada 25.maijā Vemblija stadionā Londonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Londonas Chelsea, kas finālmačā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja Minhenes Bayern futbolistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi