Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Bargu kritiku izpelnījušies Čempionu līgas trešdienas spēļu tiesneši

Londonas Arsenal futbola kluba galvenais treneris Arsēns Vengers paudis sašutumu par, viņaprāt, tiesneša pieļauto rupjo kļūdu Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē pret Porto (1:2).Spēles 51.minūtē Sols Kembels pieskārās ar kāju bumbai, kura ripoja Arsenal vārtsarga Lukaša Fabjanska virzienā.

Vārtsargs bumbu paņēma rokās. Tiesnesis šo momentu piefiksēja un piešķīra netiešo brīvsitienu soda laukumā uz Arsenal vārtiem. Kamēr Arsenal plātīja rokas, Porto futbolisti zibenīgi izpildīja netiešo brīvsitienu, un Falkao ieraidīja bumbu tukšos vārtos, panākot 2:1.Vengers uzskata, ka šajā epizodē galvenais tiesnesis Martins Hansons pieļāvis uzreiz divas kļūdas. Pirmkārt, Kembela rīcība neesot bijusi jāvērtē kā apzināta piespēle vārtsargam. Otrkārt, pat ja tā, soģim bija jādod iespēja Arsenal futbolistiem izveidot “mūri”.“Ja epizode ir laukuma vidū, netiešo brīvsitienu drīkst ātri izspēlēt, bet ne jau situācijā, kad bumba ir soda laukumā. Mums netika dota nekāda iespēja aizsargāties. Turklāt tiesnesis arī nepiešķīra 11 metru soda sitienu, kad Rosicki nogāza Porto soda laukumā,” šķendējās Vengers.Savukārt Arsenal kapteinis Sesks Favregass epizodes vērtējumā nebija tik kategorisks. Pēc spāņu futbolista vārdiem, arī viņš pats šādā situācijā rīkotos līdzīgi Porto uzbrucējiem.Interesanti, ka zviedrs Martins Hansons ir tas pats tiesnesis, kas neievēroja Tjerī Anrī spēli ar roku skandalozajā Francijas un Īrijas valstsvienību spēlē Pasaules kausa izcīņas finālturnīra izslēgšanas kārtā.

Bez skandāla neiztika arī otrajā trešdienas spēlē. Miroslavs Kloze uzvaras vārtus Minhenes Bayern spēlē ar Fiorentina (2:1) guva, atrazdamies divus metrus “aizmugures” stāvoklī.

Florences kluba īapšnieks Djego della Valle pēc spēles ieteica tiesnešiem vērsties pie okulista. Savukārt Itālijas Futbola federācijas vadītājs Džankarlo Abete ceturtdien personīgi piezvanījis UEFA prezidentam Mišelam Platinī, lai pasūdzētos.

“Tā bija kļūda, kas noteica spēles iznākumu. Kļūdas mēdz gadīties, bet šī bija ļoti nopietna. Šinī gadījumā runa ir par metriem, nevis centimetriem,” sarunu atstājis Abete.

Arī Bayern – Fiorentina spēles galvenais tiesnesis ir persona ar neviennozīmīgu slavu. Tas ir norvēģis Toms Hennings Ēvrebē, kurš tiesāja Grieķijas un Latvijas valstsvienību pagājušā spēli (2:5), ka arī 2009.gada Čempionu līgas pusfināla spēli Barcelona – Chelsea, kurā vairākās strīdīgās epizodēs svilpa par labu mājiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi