Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Čempions FK Ventspils pārmāca studentus

Latvijas futbola virslīgas sestajā kārtā esošais čempions FK Ventspils beidzot sācis mosties no ziemas migas. Izbraukumā ar 6:1 sagrauts čempionāta debitants FS METTA/Latvijas Universitāte, un pirmoreiz šosezon ventspilnieki izvirzījušies līdera godā, jo līdzšinējā līdervienība DaugavpilsDaugava savā laukumā spēlēja neizšķirti ar Liepājas metalurgu.

Kārtas centrālajā spēlē Daugavpilī laukumu kā uzvarētāji pameta abu komandu vārtsargi: Pāvels Šteinbors (Liepājas metalurgs) un Kaspars Ikstens (Daugava). Abas komandas spēlēja tikai uz uzvaru, un par to, ka nevienai komandai neizdevās gūt vārtus, lielā mērā «jāpateicas» tieši vārtsargiem. Šteinbors vispār šo sezonu iesācis vairāk nekā veiksmīgi. Līdz šim viņš katrā spēlē vismaz pa vienai reizei glābis savu komandu no droša vārtu zaudējuma. Arī spēlē Daugavpilī Šteinboram darba netrūka. Jau pirmajā puslaikā Daugavas raženais horvātu aizsargs Matija Mihaļs pēc stūra sitiena ar galvu raidīja bumbu Metalurga vārtos, bet Šteinbors slaidā lēcienā burtiski izvilka bumbu no vārtu līnijas. Ja viņš turpinās demonstrēt tikpat stabilu sniegumu arī visas pārējās sezonas laikā, tad varētu būt galvenais pretendents uz čempionāta labākā vārtsarga godu. Daugavpilietis Ikstens varētu būt Šteinbora konkurents, jo arī viņš šogad spēlē stabili un bez kļūdām.

Neveiksmīga spēle Liepājas metalurga rindās bija līdz šim visu karjeru Daugavpilī aizvadījušajam Valērijam Afanasjevam. Enerģiskajam malējam pussargam mājinieku aizsardzība neļāva ieskrieties, bet partneru atrašanā grēkoja pats Afanasjevs. Abas komandas uzbruka aktīvi, taču par mata tiesu labāki bija mājinieki. Liepājnieki uzbrukumā bieži vien darbojās bez radošas dzirksts, pārāk paredzami, tāpēc eksplozīvajam uzbrucējam Vladimiram Kamešam bieži nācās ieturēt bezbumbas diētu.

Cīņas izskaņā divu minūšu laikā divas dzeltenās kartītes saņēma liepājnieku aizsargs Oskars Kļava, taču daugavpilieši atrašanos vairākumā nepaguva izmantot.

Pirmoreiz šosezon tika iemēģināts arī Jelgavas Olimpiskā sporta centra dabīgā seguma laukums. Jelgavaiuzņemot savu pagājušā gada pāridarītāju Jūrmalu (Jūrmala apsteidza Jelgavu cīņā par 5. vietu), mājinieki bez ierunām atzina Jūrmalas pārākumu - 0:2. Interesanti, ka viesi atkal abus vārtus guva pēc standartsituācijām. Viņi un Skonto no spēles pagaidām guvuši tikai vienus vārtus. Jūrmalnieku sastāvā atgriezās vairāki sezonas sākumā savainojumus dziedējuši futbolisti, kas palīdz Jūrmalai uzlēkt atkal zirgā - uzlabojušies gan rezultāti, gan vieta turnīra tabulā, kurā, starp citu, beidzot vērojama aina, kādu varēja prognozēt pirms sezonas.

Jūrmalas Spartaks izmocīja uzvaru ar 2:1 pār Rīgas Daugavu, kura visvēlāk sāka gatavošanos čempionātam. Jādomā, šis apstāklis nenāca rīdziniekiem par labu, jo tā Daugavai bija jau trešā spēle septiņās dienās. Turpmāk gan divas spēles nedēļā būs ierasta situācija, un izturība varētu būt Jurija Popkova vadītās komandas lielākā pārbaude šosezon.

Futbola Virslīgas kopvērtējums pēc 6.kārtas.

1.FK Ventspils (12 punkti, 5 spēlēs), 2.Daugavpils Daugava (12;6), 3.Skonto (11;6), 4.Liepājas Metalurgs (10;5), 5.Spartaks (9;6), 6.Jūrmala (9;6), 7.Rīgas Daugava (7;6), 8.Jelgava (4;6), 9.Metta/LU (3;6), 10.Gulbene (2;6). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi