Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Dānijas futbolisti sagrauj Krieviju un ne bez Beļģijas palīdzības iekļūst astotdaļfinālā

Dānijas futbola izlase pirmdien Kopenhāgenā Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē ar 4:1 (1:0) uzvarēja Krieviju un nodrošināja sev vietu astotdaļfinālā, jo paralēlajā grupas spēlē Beļģija neļāva tikt pie punktiem Somijai - 2:0 (0:0). Līdz ar to zināmas jau 11 no 16 komandām, kas spēlēs astotdaļfinālā.

Dānijas izlasei vārtus guva Mikels Damsgords, Jusufs Poulsens, Andreass Kristensens un Joakims Mehle, bet krieviem atzīmējās Artjoms Dzjuba.

B apakšgrupā pirmo vietu ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ieņēma Beļģija, bet nākamajām trīs izlasēm - Dānijai, Somijai un Krievijai - bija pa trīs punktiem. Dāņiem savstarpējo maču bilance ļāva ieņemt otro vietu un iekļūt astotdaļfinālā, bet Somijai trīs punkti, trešā vieta un negatīva gūto/zaudēto vārtu starpība var arī neļaut iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Savukārt Francijas, Zviedrijas, Anglijas, Čehijas un Šveices futbola izlases pirmdien bez došanās laukumā nodrošināja vietas 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīra astotdaļfinālā.

Šīs piecas izlases iekrājušas pa četriem punktiem un savās apakšgrupās nevar noslīdēt zemāk par trešo vietu. Pēc pirmdien notikušajiem mačiem kļuva zināms, ka šīs valstsvienības apakšgrupu turnīra noslēgumā būs vismaz starp četrām labākajām trešo vietu ieguvējām, ja nefinišēs otrās savās grupās.

Pirmais vārtu gūšanas moments bija spēles 18.minūtē, kad pēc pretuzbrukuma Aleksandra Golovina sitienu atvairīja Kaspers Šmeihels. Nepilnas divas minūtes vēlāk no tuvas distances garām vārtiem sita Dzjuba.

Dāņiem pirmā izdevība bija 29.minūtē, kad Pjēra Emīla Hojbjerga no tālienes spēcīgi sistā bumba lidoja secen vārtiem. Toties 38.minūtē Damsgords ar sagatavotu un tālu sitienu raidīja bumbu mērķī un izvirzīja Dāniju vadībā

Spēles 59.minūtē dāņi uz līdzenas vietas dubultoja savu pārsvaru. Krievijas futbolisti kļūdījās saspēlē ar vārtsargu un soda laukumā uzdāvināja bumbu Poulsenam, kurš panāca 2:0. Mača 68.minūtē pēc Aleksandra Soboļeva nogāšanas soda laukumā uz Dānijas izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru Djzuba realizēja.

79.minūtē Krievijas izlases vārtsargs Matvejs Safonovs atvairīja divus pretinieku sitienus, bet ar trešo piegājienu Kristensena tālu sistā bumba savu mērķi atrada. Trīs minūtes vēlāk Dānijas izlases pretuzbrukumu ar nekļūdīgu sitienu noslēdza Mehle - 4:1.

Krievija čempionāta ievadā ar 0:3 zaudēja Beļģijai, bet pēc tam ar 0:1 uzvarēja Somiju. Dānija čempionāta pirmajā spēlē zaudēja savu spožāko zvaigzni Kristiānu Ēriksenu un tajā pašā mačā ar 0:1 piekāpās Somijai, bet otrajā cīņā ar 1:2 tika atzīts Beļģijas izlases pārākums.

Tikmēr Beļģijas futbola izlase pirmdien Sanktpēterburgā Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē ar 2:0 (1:0) uzvarēja Somiju.

Beļģijas izlasei pirmo vārtu guvumu noorganizēja Tomass Vermālens ar pretinieku vārtsarga palīdzību, bet otro bumbu somu vārtos ieraidīja Romelu Lukaku.

Pirmais vārtu gūšanas moments bija pirmā puslaika vidū, kad pēc Lukaku piespēles Pauluss Arajūri trāpīja bumbu pa savu vārtu pārliktni. Beļģi pirmajā puslaikā dominēja, taču vārtus neguva - Somijas futbolisti labi aizsargājās, kā arī vārtos veiksmīgi spēlēja Lukāšs Hrādeckis.

Spēles 64.minūtē Hrādeckis vēlreiz glāba Somiju pēc Edena Azāra sitiena no tuvas distances. Nākamajā minūtē viņš pēc Lukaku sitiena bija spiests kapitulēt, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs.

Mača 74.minūtē pēc stūra sitiena Vermālens ar galvu sita pa vārtiem, bumba trāpīja pa konstrukciju un no Hrādecka nonāca vārtos - 1:0. Septiņas minūtes vēlāk Lukaku saņēma bumbu soda laukumā un pēc pagriešanās sita to vārtos - 2:0.

Somijas izlase finālturnīrā debitēja ar uzvaru 1:0 pār Dāniju, taču pretinieku sniegumu būtiski ietekmēja Kristiāna Ēriksena saļimšana uz laukuma. Nākamajā spēlē somi ar 0:1 zaudēja krieviem.

Beļģija pirmajā mačā ar 3:0 komfortabli pieveica Krieviju un pēc tam ne tika vieglā cīņā ar 2:1 apspēlēja Dāniju. "Sarkanie velni" jau nodrošinājuši vietu astotdaļfinālā.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs līdz 11.jūlijam norisināsies Eiropas 11 pilsētās. Kontinenta spēcīgākā komanda tiks noskaidrota Vemblija stadionā Londonā. Atjaunotais Vemblija stadions izlašu turnīru titula maču uzņems pirmo reizi vēsturē, bet tā priekštecī savulaik tika izspēlēts 1966.gada Pasaules kausa fināls un 1996.gada Eiropas čempionāta fināls.

Pirms pieciem gadiem par Eiropas čempioni tika kronēta Portugāle, kas Parīzē notikušajā finālmačā ar rezultātu 1:0 pagarinājumā pārspēja Franciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle. Kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi