Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Daugavpils Daugava UEFA Čempionu līgā debitē ar sagrāvi pret Elfsborg

Latvijas čempionvienība futbolā Daugavpils "Daugava" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā spēlē izbraukumā ar graujošo 1:7 (0:1) piedzīvojusi zaudējumu pret Zviedrijas spēcīgāko komandu Burosas "Elfsborg".

Spēli aktīvāk iesāka mājinieki, kuri jau pirmajā minūtē tika pie iespējas izpildīt stūra sitienu, bet mirkli vēlāk spēlē bija jāiesaistās "Daugavas" vārtsargam Jevgēņijam Nerugalam. "Elfsborg" uzbruka aktīvi, taču vietā bija Daugavpils komandas vārtsargs, kā arī ne vienmēr zviedru komandas raidījumi bija precīzi. Tomēr Burosas vienības pārsvars rezultātā realizējās 20.minūtē, kad Nerugalu pārspēja pussargs Markuss Rodens, panākot 1:0 sevis pārstāvētās komandas labā. Puslaika turpinājumā "Elfsborg" bija vēl iespējas gūt vārtus, taču Latvijas komandas vārtus atslēgt vairs neizdevās.

Otrais puslaiks "Daugavai" sākās ar pagalam nepatīkamu pavērsienu - 48.minūtē bumbu savos vārtos raidīja daugavpiliešu pussargs kapteinis Jurijs Sokolovs. Mača turpinājums nebija labvēlīgāks, jo 61.minūtē vārtus guva Larss Nilsons, bet jau pēc minūtes savus otro vārtus spēlē guva Rodens, bet 68.minūtē - jau trešos jeb "hat-trick", panākot graujošo 5:0. Tomēr "Daugavai" izdevās gūt vismaz goda vārtus, jo 78.minūtē precīzs sitiens padevās japānim Koičiro Lizukam. Taču ar Daugavpils vārtu guvumu spēle nebeidzās, jo "Elfsborg" turpināja uzbrukt un guva vārtus 89.minūtē, kad vārtsargu Nerugalu pārspēja Viktors Klāsons, bet kompensācijas laika otrajā minūtē galarezultātu uzstādīja Sāmuels Holmens, veicinot savas komandas pārliecinošu uzvaru pār "Daugavu" ar 7:1.

"Elfsborg" pārliecinoši kontrolēja notikumu gaitu laukumā. Pa "Daugavas" vārtiem uzvarētāji izdarīja 23 sitienus, no kuriem desmit bija vārtu rāmī. Tikmēr daugavpilieši spēja atbildēt vien ar sešiem sitieniem pa pretinieku vārtiem, no kuriem tikai divi bija pa vārtu četrstūri.

Abu komandu atbildes spēle notiks 23.jūlijā Daugavpilī. Nākamajā kārtā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" Latvijas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, līdz ar to Čempionu līgas turnīrā šī komandai ir debija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi