Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Dubra: Otrajā puslaikā ielaistie vārti mūs nogalināja, un Šveice laukumā darīja, ko gribēja

Latvijas futbola izlase 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā pēc diviem ielaistajiem vārtiem otrajā puslaikā salūza un vairs nespēja iesaistīties cīņā par punktiem, sarunā ar žurnālistiem atzina valstsvienības aizsargs Kaspars Dubra.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas futbolisti svētdien Skonto stadionā pret B apakšgrupas līderi Šveici cieta zaudējumu ar rezultātu 0:3 (0:1), turpinot sev rekordgaro neveiksmju sēriju.

"Pirmās 15 minūtes nedaudz baidījāmies, viņi guva vārtus un nopelnīja "pendeli". Pēc tam atguvāmies, daudz kombinējām, mainījām malas un mēģinājām pieturēt bumbu. Pirmajā puslaikā pēdējās desmit minūtes bijām labāki, bija momenti un iespējas iesist vārtus. Otrajā puslaikā mūs nogalināja ielaistie vārti, bet pēc tam Šveice turēja bumbu un darīja, ko gribēja," spēles gaitu komentēja Dubra.

Latvijas izlase jau spēles devītajā minūtē nonāca iedzinējos, turklāt neilgi pēc tam pretinieki ieguva tiesības izpildīt arī 11 metru soda sitienu, kas bija pagalam neprecīzs.

"Pirmie ielaistie vārti manā skatījumā nebija kas īpašs, Hariss Šeferovičs kuriozi ar papēdi uzsita, un bumba no staba ielidoja iekšā vārtos. Labi, ka neiesita "pendeli", jo tad būtu daudz grūtāk. Mēs nedaudz izlīdzinājām spēli, pirmā puslaika beigas bija labas," stāstīja Dubra.

Arī otrajā puslaikā uz Latvijas izlase vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, bet šoreiz veiksme bija šveiciešu pusē.

"Pirmā "pendele" bija vairāk balstīta uz tiesneša lēmumu, bet otrajā situācijā, manuprāt, bija kontakts, un 11 metru soda sitiens tika pareizi nozīmēts," secināja aizsargs.

Savukārt otrajos ielaistajos vārtos Dubra atzīst aizsardzības līnijas spēlētāju kļūdu.

"Rezultāts 0:3 savā laukumā - tas ir par traku. Gribētu pateikt paldies līdzjutējiem par to, ka bija kuplā skaitā. Ceru, ka nākamajos mačos parādīsim labāku spēli un rezultātu. Pat tad, kad rezultāts bija 0:3, līdzjutēji gribēja mūs dzīt uz priekšu, bet Šveice kontrolēja spēles gaitu un mums nekas nesanāca," atzīmēja Dubra.

Šveices izlase uzvarējusi visās astoņas aizvadītajās šī cikla spēlēs un ar 24 punktiem ir grupas līdere.

"Šāda līmeņa izlašu spēlētāji laukumā ātrāk domā un pieņem lēmumus, spēlē tehniskāk ar bumbu. Ja esi koncentrējas uz visiem 100%, tad lielu problēmu nav. Kad bija spēks un bijām kompakti, tad nebija lielu problēmu. Kad viņiem radās vairāk brīvas vietas starp līnijām, tad bija lielākas iespējas manevrēt ar bumbu un dot piespēles," stāstīja Dubra.

Dubra izlases rindās ir atgriezies vairāk kā pēc gada pārtraukuma, jo ilgstoši ārstēja traumu, taču tagad ir atsācis spēlēt "SynotTip" Latvijas virslīgas klubā RFS. Viņš izlasē aizvadījis 15 mačus, kuros guvis vienus vārtus, bet iepriekšējo reizi valstsvienībā viņš spēlēja pērnā gada jūnijā Baltijas kausa izcīņā.

"Vajag vēl kādu laiciņu, lai uzņemtu optimālo formu, bet tajā pat laikā nebija tā, ka pēc nospēlētas stundas sarauti krampji. Neteiktu, ka bija ļoti smagi spēlēt šādas intensitātes maču. Ceru, ka ar laiku atgūšu formu un varēšu vēl vairāk palīdzēt gan klubā, gan izlasē. Mēģinu aizmirst par traumēto ceļgalu. Ja laukumā par to sākšu domāt, tad atkal dabūšu traumu. Labāk nedomāt par to un koncentrēties tikai uz spēli," skaidroja Dubra.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs pēc mēneša, kad viesos tiksies ar Fēru salām.

B apakšgrupā līdere ar 24 punktiem astoņos mačos ir Šveice, kurai ar 21 punktu seko Eiropas čempione Portugāle. Attiecīgi desmit un astoņi punkti ir Ungārijai un Fēru salām, kamēr Andorai četri punkti, bet turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz Latvija.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi