Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Fērgusons nosvin 71.dzimšanas dienu un negrasās pamest Mančestras United

Viens no pasaulē pazīstamākajiem futbola speciālistiem Alekss Fergusons noraidījis baumas, ka tuvākajā laikā atstās Anglijas premjerlīgas komandas Mančestras United galvenā trenera amatu.

Fergusons, kurš 31.decembrī nosvinēja 71.dzimšanas dienu, ar jautājumiem par karjeras beigām tiek nomocīts jau kopš 2002.gada, kad viņš apsvēra iespēju beigt trenēt.

Mediji jau nosaukuši trīs galvenos kandidātus uz Fergusona aizvietotāja amatu - Hoseps Gvardiola, Žozē Mourinju un Deivids Mojess. Gvardiola pašlaik ietur pauzi karjerā pēc ļoti veiksmīgā posma ar Barcelona komandu, Mourinju gatavojas atstāt Madrides Real, bet Mojesam noslēgumam tuvojas līgums ar Everton.

Tomēr Fergusons, kurš Mančestras klubu vada jau kopš 1986.gada, skaidri un gaiši pateicis, ka tuvākajā laikā amatu neatstās. "Ceru palikt vēl kādu laiku. Runas par citiem kandidātiem ir ļoti nomācošas," atzina skotu speciālists. "Pēdējos gados tikuši saukti daudzi vārdi, tomēr futbols ir ļoti riskanta industrija."

"Dažreiz treneris var palikt amatā vien četras spēles, ja nespēj uzvarēt. Vadošie treneri vienmēr būs pieprasīti, tomēr neviens nezina, kur viņi atradīsies pēc 2-3 gadiem," uzsvēra Fergusons.

Kā ziņots, tieši pirms gada, savā 70.dzimšanas dienā, Fergusons atzina, ka vēlas Mančestras United komandu vadīt vēl vismaz trīs sezonas.

Mančestras United galvenā trenera amatā Fergusons ar komandu 12 reizes triumfējis Anglijas premjerlīgā, piecas reizes uzvarējis Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņa, četras reizes cēlis virs savas galvas Anglijas Līgas kausa izcīņa trofeju un divas reizes uzvarējis UEFA Čempionu līgas turnīrā. Desmit reizes Fergusons atzīts par premjerlīgas gada labāko treneri.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma tabulā United pašlaik ar 49 punktiem 20 spēlēs ieņem pirmo vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi