Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FK Ventspils trešo reizi pārstāvēs Latviju Sadraudzības kausa izcīņā futbolā

Meklēt optimālo sastāvu, slīpēt saspēli un cīnīties par uzvaru katrā spēlē — tādi būs Latvijas čempionvienības FK Ventspils mērķi tradicionālajā Sadraudzības kausa izcīņā futbolā, kurš Maskavā notiks no 17. līdz 25. janvārim. Turnīrā kopš 1993.gada tradicionāli piedalās bijušas sabrukušās PSRS vietā atjaunoto vai izveidoto valstu labākās komandas (parasti — čempiones).

"Sadraudzības kauss jau tradicionāli ir gatavošanās posms sezonai. Taču, kad dodamies laukumā, vienmēr domājam par uzvaru. Pirmais uzdevums — izkļūt no grupas," FK Ventspils galvenais treneris Romāns Grigorčuks ievēroja savus principus, kas attiecas ne tikai uz konkrēto turnīru, bet arī uz sezonu kopumā. Iepriekšējās reizēs ventspilnieki kaunā nekrita. 2007.gadā debitēja ar iekļūšanu finālā, kur pēcspēles sitienos atzina Uzbekistānas Pahtakor pārākumu (8:9). Pērn Taškentas klubam pēcspēles sitienos tika zaudēts ceturtdaļfinālā. Pahtakor aizkļuva līdz finālam, kur piekāpās Azerbaidžānas Khazar Lankaran 3:4. Šogad FK Ventspils pretinieki D grupā būs Somijas Inter (17.janvārī), Kirgizstānas Dordoi-Dinamo (18.) un Latvijas izlases pussarga Andreja Rubina pārstāvētais Azerbaidžānas Inter (20.). Pēc apļa turnīra divas labākās no grupas iekļūs ceturtdaļfinālā (piedalās 16 komandu, kas sadalītas grupās pa četrām). "Atceros, ka pretinieki rādīja ļoti labu iespaidu un pārliecību par savu sniegumu. Nekas viegls nebūs arī šoreiz," Grigorčuks nav aizmirsis spēli pērn ar Dordoi-Dinamo, kurā tika uzvarēts ar 1:0. "Par somu klubu iepriekš nezināju neko, taču tagad ir savākta informācija. Būs ļoti interesanti. Nešaubos, ka Azerbaidžānas pārstāvji ir nosvērta un spēcīga komanda. Spēle būs grūta un saspringta. Futbols Azerbaidžānā iet uz priekšu. Klubi aicina kvalificētus futbolistus un trenerus. Turnīra tabulas augšgala komandas ir pieklājīgā līmenī." FK Ventspils pūrā ir trīs pārbaudes spēles Marijampolē ar Lietuvas klubiem Ekranas (3:3) un Kaunas (2:0 un 5:1). Maskavā Latvijas čempioni ieradās ceturtdien ar labākajiem spēlētājiem ierindā — vārtsargs Vaņins, aizsargi Kačanovs, Savčenkovs un Cilinšeks, pussargi Mentešašvili, Cigirlašs, Žigajevs, Lazdiņš un Kosmačovs, uzbrucēji Rimkus un Butriks. Līdzi paņemta arī tuvākā rezerve (Bespalovs, Misikovs, Dedovs, Rugins...), kā arī divi futbolisti uz pārbaudes laiku. Turnīra nozīme nav jāpārvērtē. Virkne komandu tajā nespēlē optimālajā sastāvā, vairākas vienības nav savu valstu čempiones. Ne jau pēc snieguma Sadraudzības kausā vērtēs ventspilnieku iespēto. Galvenās mērauklas būs sekmes LMT Virslīgā un UEFA Čempionu līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sadraudzības kauss 2009

A grupa: Rubin (Krievija), Ararat (Armēnija), Aktobe (Kazahstāna), Pahtakor (Uzbekistāna).

B grupa: Asgabat (Turkmenistāna), MTZ Ripo (Baltkrievija), Ekranas (Lietuva), Krievijas jauniešu izlase.

C grupa: Shakhtar (Ukraina), Sheriff (Moldova), Levadia (Igaunija), Regar-Tadaz (Tadžikistāna).

D grupa: Inter (Azerbaidžāna), FK Ventspils (Latvija), Dordoi-Dinamo (Kirgizstāna), Inter (Somija).

17.I: plkst.12 FK Ventspils — Turku Inter. 18.I: plkst.12 FK Ventspils — Dordoi-Dinamo. 20.I: plkst.12 Baku Inter — FK Ventspils.

21.I ceturtdaļfināls: D1 — C2, B1 — A2, C1 — D2, A1 — B2. 23.I: pusfināls. 25.I: fināls.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi