Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

FOTO: Futbola valstsvienība PK kvalifikāciju beidz ar uzvaru un trešo vietu grupā

Latvijas futbola valstsvienība 2010.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē ar 3:2 (2:1) pārspēja Moldovas izlasi. Divus vārtus mājinieku labā guva Andrejs Rubins, vienus – Kristaps Grebis.

Turnīra noslēguma tabulā Latvijas valstsvienība ierindojās trešajā vietā, 10 spēlēs nopelnot 17 punktus.

==> Kā vērtējat Latvijas futbola valstsvienības sniegumu PK kvalifikācijas turnīrā?

Pirmo vietu grupā un ceļazīmi uz finālturnīru izcīnīja Šveices izlase, bet Grieķijas valstsvienība, finišējot otrajā vietā, cīņu par tiesībām nākamgad spēlēt Dienvidāfrikā turpinās izslēgšanas kārtā.

Latvijas valstsvienības pamatsastāvā izgāja Vitālijs Astafjevs. Šī komandas kapteinim bija 157.spēle izlasē, un pēc šī rādītāja viņš atkārtojis igaunim Martinam Reimam piederošo Eiropas rekordu.

Spēles pirmajās minūtēs uz pielijušā laukuma aktīvāk darbojās Moldovas futbolisti. Viņi arī izveidoja pirmo bīstamo situāciju spēlē, tiesa, mirkli iepriekš līnijtiesnesis bija fiksējis "aizmuguri".

Mājinieki uzbrukumus centās pabeigt ar sitieniem pēc slīpām piespēlēm, taču apdraudēt Moldovas izlases vārtus viņiem lāgā nesekmējās. 20.minūtē Latvijas futbolisti ieguva tiesības izpildīt tiešo brīvsitienu, bīstams tālsistiens izdevās Cauņam – diemžēl bumba aizlidoja garām vārtiem.

Šķita, ka Latvijas valstsvienība jau pamazām pārņem iniciatīvu spēlē, taču šajā brīdī viņi pamanījās zaudēt vārtus. Pēc piespēles no labās malas mājinieku soda laukumā netraucēts palika Georgijs Ovsjaņņikovs, kurš no gaisa trieca bumbu vārtos – 0:1.

Par laimi, jau dažas minūtes vēlāk laukuma saimnieki panāca izlīdzinājumu. Moldovas komanda palika 10 vīru sastāvā – par tīšu spēli ar roku, pārtraucot potenciāli bīstamu Latvijas futbolistu uzbrukumu, sarkanā kartīte tika parādīta viesu aizsargam Laščencovam. Brīvsitienu izpildīja Rubins, un rikošetā no “sieniņas” bumba ieripoja viesu vārtu apakšējā stūrī – 1:1.

Latvijas futbolistiem bija vēl vairākas labas iespējas izvirzīties vadībā, taču vai nu sitieni nebija precīzi, vai arī uzdevumu augstumos bija Moldovas izlases vārtsargs Namasks. Taču 44.minūtē pretuzbrukumā ļoti acīgu piespēli Rubinam izdarīja Verpakovskis, un Andrejs ar ļoti precīzu sitienu otro reizi raidīja bumbu viesu vārtos – 2:1.

Otrā puslaika pašā sākumā pēc stūra sitiena izspēles briesmās bija Latvijas valstsvienības vārti. Taču drūzmā izmanīgāks ar savu aizsargu palīdzību bija mājinieku vārtsargs Vaņins. Mājinieki uz šo epizodi atbildēja ar Verpakovska sitienu kritienā – mazliet garām vārtiem.

Labu brīdi abām komandām neko bīstamu pie pretinieku vārtiem izveidot neizdevās. Ievērības cienīgākais notikums bija tālsitiens viesu izpildījumā, ko Vaņins bez pūlēm notvēra.

16 minūtes līdz beigām uz maiņu laukumā devās Juris Laizāns, kurš līdz ar to kļuva par piekto futbolistu, kas Latvijas valstsvienības sastāvā aizvadījis 100 spēles.

Bet mirkli vēlāk bumba trešo reizi nonāca Moldovas izlases vārtos. Lielisku sadarbību nodemonstrēja divi citi uzmainītie rezervisti – Soloņicina centrējumu pretuzbrukumā vārtos novirzīja Kristaps Grebis.

Diemžēl pamatlaika beigās paviršība piespēlē maksāja zaudētus vārtus, kas mazliet pabojāja prieku par uzvaru un kopumā veiksmīgi aizvadīto kvalifikācijas turnīru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules kausa kvalifikācija, 2.grupa

Latvija – Moldova 3:2 (2:1)

Vārti: Rubins (31., 44.), Grebis (76.) – Ovsjaņņikovs (25.), Sofroni (89.)
Brīdinājumi: Karlsons – Golovatenko
Noraidījums: Laščencovs
Latvija: Vaņins, Kļava, Gorkšs, Koļesņičenko (Laizāns, 74.), Astafjevs, Ivanovs, Kačanovs, Cauņa, Rubins (Soloņicins, 63.), Verpakovskis, Karlsons (Grebis, 69.)

Citas spēles: Grieķija – Luksemburga 2:1 (2:0), Šveice – Izraēla 0:0.

Šveice 10 6 3 1 18-8 21
Grieķija 10 6 2 2 20-10 20
Latvija 10 5 2 3 18-15 17
Izraēla 10 4 4 2 20-10 16
Luksemburga 10 1 2 7 4-25 5
Moldova 10 0 3 7 6-18 3

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi