Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

FOTO: Latvijas futbolisti atvadās no cerībām par Pasaules kausa finālu

Latvijas futbola valstsvienība zaudējusi cerības iekļūt Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā. Sestdien Atēnu olimpiskajā stadionā kvalifikācijas turnīra Eiropas zonas 2.grupas spēlē Latvijas futbolisti ar 2:5 piekāpās Grieķijas izlasei, kaut arī pēc pirmā puslaika bija vadībā 2:1.

Abus vārtus Latvijas labā guva Māris Verpakovskis.

Cīņā par pirmajām divām vietām 2.grupas turnīra tabulā Šveicei ir 20 punktu, Grieķijai 17, Latvijai 14. Kvalifikācijas turnīra pēdējo spēli Latvijas futbolisti aizvadīs trešdien pret Moldovas izlasi.

Jau spēles 4.minūtē bumba ielidoja Vaņina sargātajos vārtos. Pēc centrējuma to ar galvu vārtu apakšējā stūrī ievirzīja Teofanis Gekass.

Grieķi turpināja uzbrukt, un dažas minūtes vēlāk pēc Samasara sitiena Latvijas izlases vārtsargam nācās demonstrēt savu modrību.

Pirmo sitienu pa mājinieku vārtiem viesi (Koļesņičenko) izdarīja 11.minūtē – bumba līdz vārtiem gan nenonāca. Tūlīt pat laba izdevība bija Karlsonam, bet vēl brīža Latvijas valstsvienība panāca izlīdzinājumu. Gorkša sitienu grieķu vārtsargs Corvass atvairīja, bet atsisto bumbu skaista “šķērītē” vārtu tīklā trieca Māris Verpakovskis – 1:1.

Spēles turpinājumā vairāk un bīstamāk uzbruka Grieķijas futbolisti. Taču ik pa brīdim arī Latvijas futbolistiem izdevās pa izdevībai gūt vārtus. Labākā no tā bija Laizānam, kurš ar tālsitienu mēģināja pārsteigt mājinieku vārtsargu – bumbu aizlidoja mazliet pāri pārliktnim.

Bet 40.minūtē viesi savu iespēju izmantoja. Pretuzbrukumā lielisku sadarbību nodemonstrēja Rubīns, Karlsons un Verpakovskis, kurš pabeidza kombināciju – 2:1.

Otrā puslaika pašā sākumā strīdīgā epizodē uz Latvijas valstsvienības vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Vaņins sitiena virzienu gan uzminēja, taču bumbu noķert nespēja – 2:2.

Diemžēl 10 minūtes vēlāk Grieķijas izlase atkal izvirzījās vadībā. Pēc centrējuma no 11 metru sitiena atzīmes ar galvu precīzi sita Gekass. Viņam šie  bija jau piektie vārti abu komandu savstarpējās spēlēs šajā atlases ciklā.

Atšķirībā no pirmā puslaika Grieķijas futbolisti visai pārliecinoši kontrolēja spēle gaitu, un Latvijas komandai reālu vārtu gūšanas iespēju nebija.

73.minūtē kārtējā grieķu uzbrukuma laikā izgājienā nedaudz kļūdījās Vaņins, un mājinieki guva ceturtos vārtus – precīzs bija Samarass.

Latvijas izlasei tā arī neizdevās lauzt spēles gaitu. Viena no retajām iespējam gūt vārtus bija četras minūtes līdz pamatlaika beigām, taču Cauņas izpildītais brīvsitiens trāpīja mūrī. Drīz pēc tam uzmainītais Kristaps Grebis zaudēja divcīņā ar vārtsargu.

Ritēja jau kompensācijas laiks, kad Latvijas valstsvienības “slepkava” Gekass guva savus ceturtos vārtus spēlē – 2:5.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PK kvalifikācija futbolā, 2.grupa

Grieķija – Latvija 5:2 (1:2)

Vārti
: Gekass (4., 47. – 11 m, 57., 90.+1), Samarass (73.) – Verpakovskis (12., 40.)

Brīdinājumi: Samarss (50.), Pacacoglu (79.)

Grieķija: Corvass, Seitaridis, Torosidis, Morass, Papastatapuloss, Karagunis (Pliacikass, 89.), Ciolis (Pacacoglu, 46.), Gekass, Salpingidis (Amanatidis, 46.), Samarass.

Latvija: Vaņins, Kļava, Gorkšs, Koļesņičenko, Laizāns, Ivanovs, Kačanovs, Cauņa, Rubins (Soloņicins, 78.), Verpakovskis (Perepļotkins, 84.), Karlsons (Grebis, 71.).

Pārējās 2.grupas spēles:

Luksemburga – Šveice 0:3 (0:3). Sendeross (6., 8.), Hugels (22.)
Izraēla – Moldova 3:1 (1:0). Barda (22., 69.), Dajans (65.) - Kaļincovs (90+2)

2.grupas turnīra tabula

Šveice 9 6-2-1 18:8 20
Grieķija 9 5-2-2 18:9 17
Izraēla 9 4-3-2 20:10 15
Latvija 9 4-2-3 15:13 14
Luksemburga 9 1-2-6 3:23 5
Moldova 9 0-3-6 4:15 3

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi