Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Futbola izlase pret Grieķiju bez Gorkša un Lazdiņa

Zaudējumi sastāvā pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles 6. septembrī Rīgā ir ne tikai Latvijas, bet arī Grieķijas futbola izlasē. Mājiniekiem būs jāiztiek bez komandas kapteiņa Kaspara Gorkša, kurš sakrājis divus brīdinājumus, un savainotā Arta Lazdiņa.

Savukārt EČ kvalifikācijas F grupas līderiem grieķiem salīdzinājumā ar 2. septembra maču Izraēlā trūks četru pamatsastāva vīru. Vasilis Torosidis un Kosts Kacuranis maču izlaidīs iekrāto brīdinājumu dēļ, bet Sotiris Ninis un Pantelis Kafess ir savainoti.

Pēdējos atlases ciklos Latvijas un Grieķijas izlases ir kā pielaulātas. Abas spēlēja vienā grupā 2010. gada PK kvalifikācijā, tagad spēlē 2012. gada EČ kvalifikācijā un spēlēs savā starpā arī 2014. gada PK atlases ciklā. Arī klubu sastāvos laiku pa laikam abu izlašu spēlētāju ceļi krustojas. Nupat augusta nogalē Andra Vaņina Sion spēlēja pret Georga Samarasa Glāzgovas Celtic. Divās spēlēs Vaņins atstāja Samarasu tukšā.

Latvijai gūtā uzvara 2. septembrī viesos pār Gruziju devusi papildu pārliecību. «Pozitīvā iezīme, ka otro reizi šajā ciklā mēs spējām nosargāt vienu vārtu pārsvaru un noturēt pretinieku ofensīvu. Gruzijā parādījām labu komandas spēli, disciplīnu un paļaušanos uz partneriem,» iespējamos trumpjus pret neapstrīdamiem favorītiem grieķiem šķetina Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Diskvalificētā Gorkša vietā uz izlasi izsaukts Pāvels Mihadjuks, taču pastāv bažas, ka nesen savainojumu sadziedējušais Metalurga aizsargs nebūs gatavs spēlēt 90 minūtes pret tādu pretinieku kā Grieķija, kas centīsies ne uz mirkli nemazināt spriedzi Latvijas aizsardzībai. Izlasei pievienojies arī Polijā lieliski sezonu sākušais Artjoms Rudņevs, kurš pirms spēles ar Gruziju nevarēja palīdzēt valstsvienībai ģimenes apstākļu dēļ.

«Viņam bija problēmas, kas nevar neietekmēt spēlētāja psiholoģisko gatavību spēlēt, tāpēc viņa iziešana pamatsastāvā vēl ir zem jautājuma zīmes,» skaidro Starkovs. Iespējams, viņš sastāva izvēlē saglabās Gruzijas veiksmes variantu ar vienu uzbrucēju. Latvijas - Grieķijas spēle Skonto stadionā plkst. 21.30. Mača tiešraide LTV7 kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi