Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Futbolisti sola izdarīt maksimumu spēlē pret Šveices izlasi

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra tuvums ir galvenais, bet ne vienīgais motivācijas avots Latvijas izlases futbolistiem trešdien atņemt punktus grupas līderei Šveicei. Aizmirsts nav arī sāpīgais zaudējums pirms 11 mēnešiem Sanktgallenē (1:2). Trešdien abas komandas tiksies Skonto stadionā. Spēles sākums pulksten 21.

30, tiešraide LTV7. "Būs darīšana ar augstas klases pretinieku," galvenais treneris Aleksandrs Starkovs uzreiz piesauca Itālijas un Vācijas futbola līgas. Tieši tur meistarību slīpē virkne Šveices izlases spēlētāju. Atšķirībā no Izraēlas izlases Šveicei augstas klases spēlētāju ir vairāk.

"Ar to šī izlase ir bīstama," Starkovs norādīja, ka briesmas var radīt ne tikai uzbrucējs Aleksandrs Frejs, bet, piemēram, arī pussargs Trankillo Barneta un citi. Pēdējās spēlēs lielisku sniegumu demonstrējot arī vārtsargs Djego Benaglio. "Šveices izlases atrašanās turnīra tabulas galvgalī nav pārsteigums," sprieda Starkovs.

Latvijas izlases treniņā sastaptie Šveices žurnālisti atklāja, ka Šveices līdzjutēji jau domā par biļešu pirkšanu uz finālturnīru DĀR, tikmēr izlasē jaušama piesardzība un respekts pret nākamajiem pretiniekiem. "Būs vēl grūtāk nekā pret Grieķiju," Šveices futbolistu noskaņojumu Dienai raksturoja laikraksta Tages-Anzeiger žurnālists Ueli Kegi. Viesi esot brīdināti, ka Latvijas izlase ļoti kompakti spēlē aizsardzībā un ir bīstama ar centrējumiem soda laukumā.

Viesu snaiperis Aleksandrs Frejs kolēģim izteicies, ka "uzvarai pār Grieķiju nebūs nekādas nozīmes, ja zaudēs Latvijā. Galvenais ir nedomāt, ka esam jau kvalificējušies. Tas vēl nav paveikts. Pret Latvijas stila komandām ir ļoti grūti spēlēt". Kegi to papildināja ar savu viedokli: "Nešķirts būs labs rezultāts."

Līdzīgs noskaņojums ir arī Latvijas izlasē. Galvenais ir nezaudēt, lai izredzes nepaliktu tikai uz papīra. Trīs kārtas pirms kvalifikācijas turnīra beigām tabulā Latvija ieņem trešo vietu ar 13 punktiem. Tikpat ir arī Grieķijai, kas trešdien spēlēs ar pēdējā vietā esošo Moldovu. Šveice ir līdere ar 16 punktiem.

Otrdien uz nakšņošanu Jūrmalā devās 20 futbolistu. Rīgā palika tie paši, kam izpalika lidojums uz Izraēlu — aizsargi Ritus Krjauklis, Aleksandrs Fertovs un pussargs Aleksejs Višņakovs. "Priecē, ka nav diskvalifikāciju un visi ir veseli," spēles priekšvakarā vismaz vienā aspektā Starkova prāts varēja būt mierīgs. Pēc spēles Izraēlā grūtākais esot bijis atgūties morāli.

Cik labi tas būs izdevies, vēros ne tikai pašmāju žurnālisti, bet arī 39 Šveices kolēģi, 10 radio žurnālisti, sešu fotoaģentūru objektīvi un pieci TV kanāli, kas translēs tiešraidē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Pasaules kausa kvalifikācija. 2.grupa

Šveice 7 5 1 1 13-6 16
Grieķija 7 4 1 2 12-6 13
Latvija 7 4 1 2 11-6 13
Izraēla 7 2 3 2 10-9 9
Luksemburga 7 1 2 4 3-13 5
Moldova 7 0 2 5 2-11 2

9.IX: plkst.21.30 Latvija — Šveice, Moldova — Grieķija, Izraēla — Luksemburga. 10.X: Grieķija — Latvija, Luksemburga — Šveice, Izraēla — Moldova. 14.X: Latvija — Moldova, Šveice — Izraēla, Grieķija — Luksemburga.

Dienas prognoze

Latvija (58.vieta FIFA rangā)
Iespējamais pamatsastāvs: Vaņins, Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Kačanovs, Rubins, Koļesņičenko, Astafjevs, Cauņa, Verpakovskis, Karlsons.
+ Uzvara pār Izraēlu veicinājusi ticību saviem spēkiem.
+ Alkst reabilitēties par zaudējumu Sanktgallenē.

Šveice (25.vieta FIFA rangā)
Iespējamais pamatsastāvs: Benaglio, Lihtšteiners, fon Bergens, Grihtings, Maņins, Padalino, Inlers, Hugels, Barneta, Frejs, N"Kufo.
+ Augstāka individuālā meistarība.
+ Motivācija saglabāt pirmo vietu grupā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi