Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Individualitātes pret komandu: Klāt UEFA Čempionu līgas fināls

Savā starpā spēlējuši 264 reizes, taču Eiropas galvenā klubu turnīra finālā - pirmo reizi. Divi nesamierināmi pretinieki, Spānijas galvaspilsētas Madrides futbola komandas Real un Atletico, sestdien Lisabonā aizvadīs cīņu par prestižāko klubu trofeju pasaulē - UEFA Čempionu līgas kausu. Visu laiku visvairāk turnīrā triumfējušais Real centīsies piepildīt ilgi loloto sapni par La Decima (desmito titulu Čempionu līgā), savukārt jaunkronētajam Spānijas čempionam Atletico šis būs tikai otrais Eiropas spēcīgākā klubu turnīra fināls. Iepriekšējo - tālajā 1974. gadā - viņi zaudēja.

Spēlē, kurā papildu konteksti un motivācija nemaz nav jāmeklē, netrūkst interesantu faktu un nianšu. Real izslēgšanas spēlēs ceļā uz finālu izrēķinājās ar trīs Vācijas klubiem (Bayer 04 Leverkusen, Dortmundes Borussia un Minhenes Bayern), savukārt Atletico tika galā ar visdažādākā stila pretiniekiem: itāļu AC Milan, angļu Chelsea un spāņu Barcelona. Turklāt viņi līdz šim turnīrā vēl ne reizes nav zaudējuši un var kļūt tikai par septīto komandu turnīra vēsturē, kas triumfējusi Čempionu līgā, tā arī ne reizes nezaudējot. Pēdējiem tas izdevās Mančestras United 2008. gadā Maskavā, kad, starp citu, «sarkano velnu» labā vārtus guva tagadējais Real līderis Krištianu Ronaldu. Ņemot vērā, ka portugālis šogad beidzot saņēma ilgi kāroto pasaules labākā spēlētāja balvu Ballon d'Or, uzstādīja jaunu turnīra rezultativitātes rekordu (16 vārtu 10 spēlēs), Ronaldu noteikti līdīs ārā no ādas, lai savā dzimtenē Portugālē notiekošajā spēlē virs galvas paceltu Čempionu līgas kausu. Tas būtu spīdošs punkts lieliskai sezonai. Nemaz nerunājot par to, ka Spānijas čempionātā Real pirmo reizi pēdējos desmit gados palika zemāk par otro vietu. Un lielā mērā par to viņiem «jāpasakās» tieši Atletico, kas pēc 17 gadu pārtraukuma atguva La Liga troni.

Tamlīdzīgā garā likumsakarības un krustceles starp abiem klubiem, to treneriem un spēlētājiem varētu meklēt vēl ilgi, taču lai tas viss paliek uz papīra! Spēles likteni izšķirs futbolisti laukumā un treneri tā malā.

Vairāk par UEFA Čempionu līgas finālu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi