Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jūrmalas Spartaks komanda pirmo reizi vēsturē kļūst par Latvijas čempioni futbolā

Jūrmalas Spartaks komanda sestdien triumfēja SynotTip Latvijas futbola virslīgā, pirmo reizi vēsturē kļūstot par valsts čempioni.

Spartaks sestdien izbraukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja RFS vienību. Tiesa, tituls netiktu nodrošināts tik ātri, ja vien Ventspils sestdien nebūtu ar 1:2 (0:2) viesos piekāpusies šosezon atzīstami spēlējošajai Metta /Latvijas Universitātei.

Pateicoties ventspilnieku neveiksmei, uz otro vietu virslīgas kopvērtējumā šobrīd pacēlusies Jelgava, kas viesos ar 1:0 (0:0) pieveica Daugavpili, kam pēc šīs sezonas augstākā līga būs jāatstāj. Savukārt vēl vienā duelī kārtējo vilšanos piedzīvoja pagājušās sezonas čempione Liepāja, jo tā savu skatītāju priekšā nospēlēja 2:2 (0:1) ar Riga komandu.

Tādējādi pirms virslīgas noslēdzošās kārtas Spartaks ar 55 punktiem 27 mačos nodrošinājusi pirmo vietu, kamēr par četriem punktiem tagad atpaliek Jelgava. Savukārt 50 punktus ieguvusi uz trešo vietu atkritusī Ventspils.

Tikmēr Liepāja ar 39 punktiem ir ceturtajā vietā un nolikusi čempiona pilnvaras. Piektā ar 34 punktiem ir RFS, kamēr no tās par punktu atpaliek Riga. Septīto vietu ar 27 punktiem ieņem Metta/LU. Savukārt turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdz Daugavpils.

Jau šobrīd zināms, ka Daugavpils komanda atstās virslīgu, bet viņas vietā nākamajā sezonā spēlēs Komanda.lv pirmās līgas uzvarētāja Babīte. Tikmēr Metta/LU ceturto gadu pēc kārtas būs spiesta cīnīties pārspēlēs ar pirmās līgas otru labāko komandu.

Pēdējā kārtā, kas notiks 5. novembrī, Spartaks tiksies ar Riga, Ventspils mērosies spēkiem ar RFS, bet Jelgavai jātiekas ar Metta/LU komandu, kamēr vēl vienā mačā tiksies Liepājas un Daugavpils vienības.

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora SynotTip piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pērn par valsts čempioni kļuva Liepāja, otro vietu ieguva Skonto, bet trešā palika Ventspils. Liepāja kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi