Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Latvijas futbola izlase jaunākajā FIFA rangā pametusi pirmo simtnieku

Latvijas vīriešu futbola izlase Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, zaudējusi 13 vietas un tagad ieņem 103.pozīciju.

Jūnijā Latvija bija pakāpusies uz 82.pozīciju, kas bija augstākā kopš 2012.gada augusta, bet septembrī tā atkal atkāpās uz 90.pozīciju, kamēr šomēnes jau atstāts pirmais simtnieks.

2012.gada augustā tā rangā ieņēma 70.vietu, bet 2013.gada jūnijā pirmoreiz sasniedza 119.pozīciju, atkrītot uz visu laiku zemāko vietu, kas tika atkārtots arī tā paša gada novembrī. Pašlaik Latvijas rēķinā ir 335 punkti, kas ir par 31 mazāk kā iepriekšējā rangā.

Kā zināms, savu nākamo maču Latvija aizvadīs 10.oktobrī, kad 2016.gada Eiropas čempionātā apakšgrupu kvalifikācijas turnīrā tā izbraukumā spēkosies ar Islandi, bet trīs dienas vēlāk cikls tiks noslēgts ar maču Rīgā pret Kazahstānu.

Septembrī Latvijas aizvadīja divas spēles, 2016.gada Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra kvalifikācijas ciklā viesos nospēlējot neizšķirti 1:1 ar Turciju, bet dažas dienas vēlāk savā laukumā ar 1:2 piekāpās Čehijai, kura ar panākumu nodrošināja iekļūšanu kontinenta meistarsacīkšu finālturnīrā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā pēc astoņām kārtām Islandei un Čehijai ir pa 19 punktiem. Abas izlases jau garantējušas sev vietu Eiropas čempionātā.

Šīm vienībām ar 12 punktiem seko Turcija, kas apsteigusi Nīderlandi, kuras rēķinā ir desmit punkti. Savukārt Latvija un Kazahstāna iekrājušas attiecīgi četrus un divus punktus.

Tikmēr kritumu par septiņām vietām uz 87.pozīciju piedzīvojusi Igaunija, bet Lietuva pēc tikpat liela krituma tagad atrodama 116.vietā.

Tikmēr ranga līderes godu saglabājusi Dienvidamerikas valstu futbola turnīra Copa America fināliste Argentīna, bet otro uz otro vietu pakāpusies Vācija, par pozīciju nobīdot zemāk Beļģiju.

Uz ceturto vietu pakāpusies Portugāle, aiz kuras seko Kolumbija un Spānija, kam kāpums par piecām vietām. Uz septīto vietu noslīdējusi Brazīlija, astotā ir Velsa, devīto vietu ieņem Copa America čempione Čīle, bet pirmo desmitnieku noslēdz Anglija.

Visaugstāk no Latvijas izlases pretiniecēm 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā atrodas Nīderlande, kura ieņem 14.vietu. No pārējām kvalifikācijas sacensību A grupas komandām Čehija pakāpusies uz 15.pozīciju, Islande saglabā 23.vietu, bet Turcija tagad rangā atrodama 37.pozīcijā. Savukārt Kazahstāna ir 142.vietā.

Tikmēr vislielāko kāpumu piedzīvojusi Libērija, kas par 65 pozīcijām pakāpusies uz 95.vietu, kamēr vislielākais kritums ir Kiprai, kura par 28 vietām atkāpusies uz 114.pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi