Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas futbola valstsvienībai joprojām vismazāk kvalifikācijas spēļu pret Eiropas varenajām izlasēm

Latvijas futbola valstsvienība Pasaules kausa (PK) un Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīros 11 ciklos būs aizvadījusi tikai četras spēles pret par varenajām un finansiāli ienesīgām uzskatītajām pretinieku komandām.

Par šādām komandām tiek uzskatītas Anglija, Vācija, Itālija, Francija, Spānija un Nīderlande.

Sestdien Riodežaneiro notikušajā 2014. gada PK kvalifikācijas turnīra izlozē Latvijai tika izlozētas Grieķija, Slovākija, Bosnija un Hercegovina, Lietuva, un Lihtenšteina.

Kopš 1994. gada PK kvalifikācijas cikla, kad Latvija ar savu komandu pēc vairāk nekā 50 gadu pārtraukuma atgriezās starptautiskajā futbolā, komanda ir aizvadījusi tikai spēles pret Spāniju - savā pirmajā ciklā, kā arī 2008. gada EČ kvalifikācijā.

Neviena cita Eiropas valsts vai teritorijas izlase kvalifikācijas turnīros nebūs tik maz spēlējusi pret sešām varenajām komandām. Mazākais ir trīs reizes, taču tas vienmēr būs bijis ar vismaz diviem dažādiem varenajiem pretiniekiem. Šādas valstis ir Horvātija, Grieķija, Ungārija, Kazahstāna, Melnkalne, Portugāle un Krievija.

Rekordiste laikā kopš kvalifikācijas turnīros piedalās Latvija, ir Somija, kas vienīgā būs spēlējusi ar visām sešām lielajām komandām - trīs reizes ar Vāciju, pa divām ar Franciju un Nīderlandi, pa reizei ar Angliju, Itāliju, un Spāniju.

Lietuvai deviņas reizes pretinieki ir bijuši grandi - pa trim reizēm Itālija un Spānija, divreiz Francija, vienreiz Vācija. Igaunijai septiņas reizes - trīsreiz Itālija, divreiz Nīderlande, un pa reizei Anglija un Spānija.

Polija ar Angliju vienā grupā sacentīsies jau piekto reizi 11 pēdējo ciklu laikā.

Visvairāk reižu - četras Latvijas komandai kvalifikācijā pretiniekos bijušas Grieķija un Lihtenšeina ar kurām vajadzēs spēlēt arī nākamajā ciklā. Grieķija būs pretiniece jau trešo ciklu pēc kārtas. Ar Bosniju un Hercegovinu Latvija spēlēs pirmo reizi.

Nerēķinot jau pieminētos grandus, vēl nekad Latvijas komanda kvalifikācijas ciklos nav spēlējusi pret 15 Eiropas valstu vai teritoriju komandām: Andoru, Armēniju, Bulgāriju, Kipru, Čehiju, Fēru salām, Somiju, Maķedoniju, Kazahstānu, Melnkalni, Rumāniju, Serbiju, Turciju, Ukrainu un Velsu.

Iekļūšana 2004. gada EČ kvalifikācijas izslēgšanas kārtā Latvijai pretiniekos deva Turciju, savukārt finālturnīrā grupā tika ielozētas Vācija un Nīderlande.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi