Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas klubi neapliecina favorītu statusu pirmajā spēlē

Neveiksmīgi Eirokausus sākušas Latvijas virslīgas labākās komandas, kas debitēja UEFA Eiropas Konferenču līgā, aizvadot kvalifikācijas 1. kārtas pirmās spēles.

Vistuvāk uzvarai bija Liepāja, kas mājās uzņēma vienu no Ziemeļmaķedonijas labākajiem klubiem Struga. Liepājniekus vadībā izvirzīja brazīlietis Dodo. Nākamās 60 minūtes Latvijas klubs spēlēja ļoti piesardzīgi un nosēdās aizsardzībā, noliekot saviem vārtiem priekšā tā saukto "autobusu". Taktika neatmaksājās, jo mača pēdējā minūtē Struga izlīdzināja rezultātu. Ļoti sāpīgs neizšķirts, ņemot vērā nerealizētās iespējas un mača gaitu. Spēle, kurā Liepāja bija izteikta favorīte, noslēdzās 1:1. Izbraukuma vārtu likumu šovasar UEFA atcēla, līdz ar to izbraukumā būs obligāti jāuzvar pamatlaikā vai papildlaikā un nederēs, piemēram, 2:2 neizšķirts.

Latvijas futbolam turpina neveikties pret Fēru salām gan valstsvienības, gan klubu līmenī. Negaidītu zaudējumu piedzīvoja virslīgas līdere un šobrīd pēc spēles labākā pašmāju komanda RFS, kas ar 2:3 piekāpās Klaksvik. Rīdzinieki spēli aizvadīja Slokas stadionā Jūrmalā, kas atbilst UEFA noteikumiem. Salinieki Latvijas klubu pārsteidza, izvirzoties vadībā 2:0 un 3:1. Līdz beigām vienus vārtus RFS atspēlēja. Izbraukumā obligāti būs nepieciešama uzvara.

Vienīgā spēle, kurā Latvijas klubs nebija favorīts, bija starp Valmieru un Marijampoles Sūduvu. Izbraukumā Tamazs Pertija izvēlējās piesardzīgu shēmu, izmantodams trīs aizsargus un divus malējos pusaizsargus. Valmierieši pozitīvi pārsteidza, jo cīnījās līdzīgi pret Baltijas labāko Eirokausu komandu. Pamatīgi iegāza noteikumu pārkāpumi soda laukumā. Sūduva uzvarēja 2:1, visiem trim vārtiem tiekot gūtiem no 11 metru sitieniem. Uzvaras vārtus Lietuvas klubs iesita kompensācijas laika piektajā minūtē. Uzbrukumā vairākas iespējas Valmierai neizmantoja senegālietis Džibrils Gejs, kurš aizstāja Ibrahimu Sovu. 

Labi, ka šogad Eirokausos ir atbildes spēles, jo citādi trim no četriem Latvijas klubiem tie būtu beigušies, bet Liepāja par 2. kārtu cīnītos papildlaikā. Par izlozi Latvijas klubi, kuri spēlē jaunieviestajā Konferenču līgā, nevar sūdzēties, tomēr favorītu statusu neizdevās apliecināt, vai arī virslīgas klubu spēks ticis pārvērtēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi