Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas sieviešu futbola izlase Igaunijā pārbaudes spēlē piedzīvo minimālu zaudējumu

Latvijas sieviešu futbola izlase trešdien Tallinā pārbaudes spēlē piekāpās Igaunijas valstsvienībai.

Latvijas izlase ar 0:1 (0:0) zaudēja Igaunijai.

Vienīgie vārti spēlē tika gūti 55.minūtē, kad vārtu priekšā vārtsardzei Sofijai Ņesterovai patraucēja Kristīna Bannikova. Uzbrucēja pēc pārinieces izpildītā soda sitiena ar galvu nedaudz aizķēra bumbu, kuru Ņesterova jau grasījās tvert.

Šajā duelī Latvijas izlasei nevarēja palīdzēt vairākas līderes - Sandra Voitāne, Karlīne Miksone, Marija Ibragimova un arī Olga Ševcova.

Latvijas valstsvienība augustā aizvadīja īsu treniņnometni, uz kuru tika uzaicinātas 17 futbolistes. Sešas no viņām pārstāv ''Rīgas Futbola skolu", trīs - "Metta", bet vēl tikpat arī "Super Nova".

Izmaiņas notikušas arī treneru korpusā, jo speciālista Didža Matīsa palīgs Romāns Kvačovs kļuvis par U-15 meiteņu izlases galveno treneri. Viņa pienākumus Igaunijā pildīja Jurijs Ševļakovs.

Abas izlases savā starpā pirms šī mača bija tikušās 29 reizes, no kurām 17 uzvaras izcīnījušas igaunietes. Deviņos dueļos pārākas bija latvietes, bet vēl trīs mači noslēgušies neizšķirti.

Pēdējā tikšanās reize bija pērn Latvijā Baltijas kausā, kad latvietes bija pārākas ar 3:0 un vēlāk arī uzvarēja turnīrā.

Jau ziņots, ka Covid-19 radītās pandēmijas dēļ Eiropas Futbola asociāciju savienībai (UEFA) nācās atcelt pavasarī un jūnija sākumā paredzētās spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā sievietēm.

Matīsa vadītajai Latvijas sieviešu izlasei bija paredzēts 10.aprīlī aizvadīt maču Slovākijā. Sākotnējais spēļu grafiks paredzēja arī 4.jūnija maču Islandē un 9.jūnija spēli Liepājā pret Ungāriju.

Maija nogalē UEFA publicēja atjaunoto kalendāru, kas paredz, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle pret Islandi tiks aizvadīta 17.septembrī viesos, bet trīs dienas vēlāk Latvijā paredzēta tikšanās ar Ungāriju.

22.oktobrī viesos būs jātiekas ar Zviedriju, bet 27.oktobrī ar Slovākiju.

Četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs Latvijas izlase pie kopvērtējuma punktiem nav tikusi, tomēr iepriecinājusi ar konkurētspējīgu sniegumu it īpaši pirmajās divās mājas spēlēs pret pasaules sieviešu futbola smagsvaru Zviedriju (1:4) un Slovākiju (1:2).

Tāpat šovasar nenotika iepriekš plānotais Baltijas kauss, kurā ierasti bez Latvijas startē arī Igaunijas un Lietuvas izlases.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi