Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LFF Valmiera komandai atņem trīs punktus; Riga piešķirts tehniskais zaudējums

Par iepriekš Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komitejas (DK) noteikto rīkojumu nepildīšanu pret bijušajiem spēlētājiem, Valmiera komandai atņemti trīs kopvērtējuma punkti, savukārt čempionvienība Riga par nepiedalīšanos pēdējā kārtā saņēmusi tehnisko zaudējumu, piektdien ziņo LFF DK.

Jau ziņots, ka novembrī LFF DK izskatīja bijušo "Valmiera" kluba spēlētāju Vitālija Jagodinska, Andrija Kožuhara un Mikola Musoļitina iesniegumus par 7.septembra LFF Spēlētāju statusa un pāreju komitejas (SSPK) un 16.oktobra LFF Apelāciju komitejas (AK) lēmuma neizpildi

LFF DK, iepazīstoties ar spēlētāju iesniegumiem un kluba rakstiskiem paskaidrojumiem, kā arī uzklausot spēlētāju pārstāvi un "Valmiera" kluba pārstāvi, konstatēja, ka Vidzemes komanda nav izpildījusi LFF SSPK lēmuma punktu attiecībā uz darba samaksas izmaksu Kožuharam.

LFF DK noteica "Valmierai" par pienākumu divu nedēļu laikā izmaksāt Kožuharam darba algu, taču piektdien publicētais paziņojums liecina, ka klubs to nav izdarījis.

Šī iemesla dēļ valmierieši "Optibet" virslīgas turnīra tabulā zaudēs trīs punktus, taču tas neliegs saglabāt izcīnīto bronzu. Tāpat komandai līdz 16.decembrim jāizpilda LFF DK un LFF SSPK lēmumi, kas jāapliecina, iesniedzot nepieciešamos dokumentus Disciplinārlietu komitejai.

Gadījumā, ja "Valmiera" neizpildīs tai noteiktās prasības, LFF DK pieņems lēmumu par papildus sankciju piemērošanu, pamatojoties uz Disciplinārā reglamenta punktu 1.6.

LFF DK jau novembrī par sākotnējo lēmumu neizpildi klubam piešķīra 400 eiro lielu naudas sodu.

"Valmiera" šosezon virslīgas čempionātā izcīnīja 47 punktus, ierindojoties trešajā vietā. Iepriekš komanda Latvijas čempionātā pie godalgām nebija tikusi.

Tikmēr "Riga" par nepiedalīšanos pēdējās kārtas spēlē pret "Ventspili" piešķirts tehniskais zaudējums ar 0:3. Tāpat klubam nāksies šķirties no 700 eiro.

"Riga" komandā iepriekš saslimšana ar Covid-19 noteica 29 spēlētājiem, tāpēc pirms pēdējās kārtas spēles bija problēmas ar sastāva komplektāciju. Šī iemesla dēļ rīdzinieki nolēma nepiedalīties mačā.

"Riga" par Latvijas čempioni tika kronēta jau trešo gadu pēc kārtas un nākamgad būs tiesīga spēkoties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi