Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

LFF vēl nav skaidrs, kurš ir visu laiku labākais vārtu guvējs izlasē

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Māra Verpakovska nākamie vārti valstsvienībā viņam būs 24. precīzais sitiens pretinieku vārtos, taču vēl nav īsti saprotams, vai tikai tad viņš panāks par labāko Latvijas izlases vārtu guvēju uzskatīto pirms Otrā pasaules kara Ēriku Pētersonu, vai to jau ir izdarījis.

Kopš savas debijas valsts izlasē 1999.gada 9.jūnijā Atēnās pret Grieķiju Verpakovskis 75 spēlēs ir guvis 23 vārtus, vairāk nekā jebkurš cits laikā kopš valsts neatkarības atjaunošanas.

Miķeļa Rubeņa izstrādātajā ''Latvijas futbola vēsturē'', kas izdota 2000.gadā, minēts, ka Pētersons guvis 24 vārtus. Tomēr Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas arhīvā atrodamajā ''Latvijas kareivja'' 1930.gada 19.augusta numurā, kur ir reportāža par Latvijas izlases spēli Kauņā pret Lietuvu (3:3), minēts, kā vārtus Latvijai guvuši Pavlovs, Dambrēvics un Jenišs, nevis visus trīs vārtus Pētersons, kā rakstīts ''Latvijas futbola vēsturē''.

''Nav jau teikts, ka Pētersons tos trīs trūkstošos vārtus nav savācis citās spēlēs, lai vienalga iznāktu 24,'' reiz aģentūrai BNS savu viedokli pauda Rubenis, tādējādi netieši apliecinot, ka Latvijas futbola izlases vēsturē vēl daudz balto plankumu.

Patlaban Latvijas Futbola federācija (LFF), visticamāk, gaida Verpakovska 25.vārtus, lai sveiktu viņu kā visu laiku labāko vārtu guvēju izlasē. ''Jā, mums ir informācija par to, ka vēsturnieki atraduši šo faktu par Pētersona negūtajiem vārtiem,'' BNS apstiprināja LFF preses sekretārs Mārtiņš Hartmanis. ''Šī lieta noteikti jāaizskata, bet būtu vēlams, lai tad kopā sanāktu visi tie, kas nopietni nodarbojas ar Latvijas futbola statistiku un vēsturi.''

Ja pieņem, ka Pētersons izlasē ir guvis tikai 21 vārtu, Verpakovskis par visu laiku labāko vārtu guvēju kļuva jau 2007.gada 13.oktobrī Reikjavīkā, kur guva divus vārtus spēlē pret Īslandi. Pēdējo reizi ar vārtu guvumu valstsvienības spēlē Verpakovskis izcēlās 2007.gada 17.novembrī Rīgā pret Lihtenšteinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi